Intel Core i5-3330 3.00GHz vs Intel Core i7 870 2.93 GHz

Agonyzxq3

Femtopat
Daha fazla  
Birkaç sorum var. Şu anki bilgisayarım da Intel Core i5-3330 3.00GHz bulunuyor, bir bilgisayar buldum ve içerisinde Intel Core i7 870 2.93 GHz mevcut ve sorum şunlar;
hangisi daha iyi? Hangisi oyunlarda daha iyi performans sağlar? Bulduğum bilgisayardaki parçalarla şu anki bilgisayarımın parçalarını değiştirmeli miyim?

Kısaca bulduğum bilgisayarda;

NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti , 16 GB RAM ve Intel Core i7 870 2.93GHz
Ek olarak bulduğum bilgisayarda NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti mevcut kaç RAM tam bilmiyorum ancak görev yöneticisinde adanmış GPU belleği 4 GB paylaşılan GPU belleği 8 GB, GPU belleği ise 12 GB yazıyor.

Şu anki bilgisayarımda ise;

AMD Radeon R7 240, 6 GB RAM Intel Core i5-3330 3.00GHz

Aynı şekilde sırasıyla adanmış GPU belleği 2 GB paylaşılan GPU belleği 3 GB GPU belleği 5 GB yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 3330 çok daha güçlü. Ve şunu belirtiyim, daha alt sokete hiçbir zaman geçilmez. Daha üst soketlere herzaman yönelmeniz lazımki daha güçlü işlemcilere ulaşın.

1050Ti sadece 4GB olan bir model. "Paylaşılan Bellek" muhabbetini pek umursamayın, PC'de kaç GB RAM varsa onun yarısı kadarını GPU destek olarak işaretliyor. Performanslı değil ama gerektiği zaman oyunun çökmemesini sağlıyor.

R7 240 ise sizdeki dediğiniz gibi 2GB model. 1050Ti'a göre çöp ama yeni bir ekran kartı takabilirsiniz sisteme. 1050Ti zaten 1500TL'lik bir kart.

Bütçe nedir sizde? Birde tüm sistem özellikleri nedir?

Belirli bir bütçem yok çok da pahalı olacak bir sistem aramıyorum.Bildiğim kadar sistemin özellikleri şunlar

NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti , 16 GB RAM , Intel Core i7 870 2.93GHz 750 GB SSD , 512 GB HARDDİSK
5000 TL'ye göre iyi bir sistem olduğunu düşünüyorum sadece kasa

Bir siteden fortnite,valorant, cs 2 için fps değerlerine baktım gayet iyi aslında

Ölü bir sistem ama. i7 870 yetmediği zaman başka işlemci kalmıyor takılacak. O 5000TL ile beraber kendi sisteminizi satsanız ve biraz daha para ekleseniz 10 bin civarına güzel AM4 sistem ortaya çıkar. Öyle 16 yıllık işlemciden hayır gelmez hocam. Ölü yatırım.
Belki sizden veya tanıdığınızdan bile yaşlı işlemci.

İntel i5-3330 ile değiştirsem iyi olurmu?

Tamam, yani kısaca 5000 TL'ye bu sistem Valorant, Fortnite Ark Survival gibi oyunlar için iyi mi?
Bilgisayarınıza bir SSD ve 1050Ti taksanız daha fazla FPS alırsınız hocam. Yani niye almak istiyorsunuz ki?
1. nesil işlemci yani, para etmez.

Mesela bir hocamız sistem satıyor, 5 bin TL eder diyebileciğimiz bir sistem:
GTX 1060 bilgisayar kaç para eder?
Örnek olsun diye atıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…