Ekran kartım GTX 970, Kingston HyperX Fury 16 GB (2x8) RAM var. Anakart ve işlemci aynı. Ben de ara ara aynı şeyi düşünüyorum. Ben de bu sıkıntıyı çekiyorum. Piyasada eski nesil işlemci yok. Mecburen yeni nesil işlemci almak gerekiyor. İşlemci değişince mecburen anakartı da değiştirmek gerekiyor çünkü 5. nesilden sonrasını desteklemiyor. Anakart değişince RAM'lerde değişmek zorunda. Yani kabaca yeni bir PC alıyorsun
Zaten Anakart, İşlemci ve RAM değişince geriye bir tek ekran kartı kalıyor.
Önce ekran kartı sonra diğer parçaları değiştir desem o da sıkıntı. Çünkü darboğaz sorunu var, i5 4460 ile GTX 970 %20 seviyelerinde darboğaz yapıyor. Mevcut işlemci ekran kartına yetmiyor.
Yapabileceğin en mantıklı şey ekran kartı dışında ki parçaları değiştirmek olur. Geliştirilebilir bir düzen kur derim. Şimdilik Anakart, RAM ve İşlemci değişimi yaparsın. Daha sonra da iyi bir ekran kartı alırsın.
Bahsini ettiğim işlemci 4-5 bin TL aralığında, Dual kit 16'lık RAM taksan 500-1000 arası tutar. Anakart için de 500 civarında bir şeyler ödüyorsun. + Olarak HDD yerine SSD almanı da öneririm veya HDD+SSD yapabilirsin.