İntel Core İ5 4590 ve R7 250 Olabilir mi ?

EmreBalcı

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,
Sitede bu şekil konuları açıyorum sürekli ama özür dilerim çünkü seçtiğim parçaların uyumluluğu söz konusu olduğunda ise işim size düşüyor...

Benim kasam çok kötü olduğu için ve Monitörüm 1280 x 720 pixel olduğu için yalnızca kasayı değiştirmek istedim. Monitorüm şu anlık benim işime yarıyor.Ve bu düşünce ile yola çıkarak kendimce bir kasa topladım.Kendim gebze de oturduğum için tüm parçaların gebze mağazasındaki stoklarda olmasına dikkat ettim seçtiğim parçalar şunlar;

İşlemci = İntel Core i5 4590 socket 1150 3.3 GHz 6MB Cache 22nm işlemci
Anakart = MSI H81M-P33 İntel H81 Socket 1150 DDR3 1600 MHz SATA 3.0 DVI ile VGA Anakart
Ekran Kartı = Sapphire R7 250 GDDR3 2GB 128bit AMD radeon DX11.2 Ekran Kartı
RAM = Kingston 4GB Hyperx Savage RED DDR3 1600 MHz CL9 PC Ram
Kasa = EVEREST EAGLE EC337 400W MidT ATX SİYAH KASA
DVD Sürücüsü = PIONEER DVR-S21LBK 24x +- DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI
HDD = Toshiba 3.5" 1TB Sata 3.0 32MB önbellek 7200RPM Harrdisk

Beğendiğim Malzemeler Bunlar Toplamda Hepsi 1.344,50 TL tutuyor. Ne yazıkki bütcem bukadar.
Size olan sorularım ise şunlar;
*Bu parçalar birbiriyle uyumlu mu?
* Bu parçalar ile 1280 x 720 pixel çözünürlükte oyun oynayabilme şansım var mı?
* Vatan Bilgisayarda Bu parçaları montaj edebilme imkanım ve bir işletim sistemi attırma şansım varmı ?

Acil yardıma ihtiyacım var bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. İYİ FORUMLAR DİLİYORUM....

1-)Sistem olmamış dengesiz.
2-)Var.
3-)Montaj ettirme imkanın var ama işletim sistemi attırma imkanın yok.

Bütçeni söyle iyi bir sistem toplayalım.

İ3-4150 alıp ekran kartını gtx750ti alırsanız oyunlarda daha iyi performans gösterir.

Evet bu şekilde daha iyi olur o çözünürlükte oyun oynayacaksan yalnız İ3-4150 gebze'de yok görünüyor i3-4160 al. Yalnız bu işlemci Haswell Refresh o yüzden anakartına takıp çalıştırmak için Bios update lazım, eğer Vatanbilgisayarda takıp çalıştırabilirlerse o anakartı kullanabilirsin olmazsa H97 çipsetli bir anakart al. H97 çipsetli bir anakart alırsan çıkacak olan 5.nesil Intel işlemci takma imkanın olur.

Core i3 4160 Soket 1150 3.6GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
H97M-G43 Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI&DP Anakart - Vatan Bilgisayar
Msi Gtx750Ti Twin Frozr Gaming Gddr5 2Gb 128Bit Nvidia Geforce Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

1334 TL lik sistem olsun yalnız lütfen tüm parçaların Kocaeli(GEBZE) de stoku bulunsun. Teşekkürler

Kardeşim ben işlemci 4 çekirdek olsun istiyorum ama

Intel I3-4130 kullanıyorum, I3'ler çift çekirdeklidir fakat HyperThreading teknolojisini kullanarak 4 çekirdekli gibi çalışır. 1920x1080 çözünürlükte çok rahat oyun oynatıyor. Senin ekran çözünürlüğün için G3220 bile yeter aslında ama 4 çekirdekli istiyorsan i3 olsun.

1.png

Dediķlerini anlıyorum teşekkürler. Yalnız topladığınız pc de dvd yok

Gökel gündüz benim kendi seçtiğim anakart intel i3 4160 ı desteklemiyor mu

Senin yazdığın anakarta Bios update yapılırsa destekler. Sen Gebze'deki teknik servistekilere sor MSI H81'e i3-4160 takabilirlerse onu al yok yapamazlarsa MSI H97 al. Yalnız birde kasanı 500Watt yapabilirsen daha iyi olur, kasanı şu Thermaltake ile değiştir. Bu ve bir üstte yazdıklarımla değiştirirsen sistemin biraz pahalıya gelebilir fakat daha iyi olacaktır.

Thermaltake Versa 2 500W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

Yadımınız için teşekkür ederim ama çift çekirdek sorun olmaz dimi :)

Kardeşim birazdaha düşük fiyatla anakart önersen olmazmı

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı