Intel Core i5 4690 ile 4690K Arasındaki Fark

KeremB

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler forum sakinleri, sistemimden bir şeyleri kısmak için bazı parçaları düşürmem gerekiyordu 4690k alma niyetindeydim fakat elimdeki paranın üzerine çıktım. Sizce 4690k yerine 4690 mı alsam yoksa 4670k mı? Arasındaki farkları bana açıklarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
4690K ile 4690 arasındaki fark, Intel'in K serisi işlemcilerinin çarpan kilidini açık satışa sunmasından geçiyor. Çarpan kilidinin açık olması, işlemciyi istediğiniz gibi O.C edebileceğiniz anlamına geliyor. Eğer O.C yapmayı düşünmüyorsanız bütçenizden ötürü 4690'ı tercih edebilirsiniz. Öte yandan 4670K size O.C avantajı sunuyor... Eğer 4690 ile 4670K arasında kalırsanız, gene O.C yapıp yapmayacağınızı göz önünde bulundurun.

Onu biliyorum ben 4670k ile 4690 arasındaki mimari farkını soruyorum aralarında uçurum fark var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
4670 k 4690 dan daha iyidir ileride iç yapalirsiniz ve daha iyi performans alırsınız.

Haswell Refrech de sadece termal yapısı iyileştirilmiş. Mimari aynı.
K serisi bir işlemci alıyorsanız sağlam da bir anakart lazım. Z97 PC Mate gibi bir anakart ile O.C neredeyse imkansız.

Z87 soket eskidi artık. K serisi işlemci için Z97, K olmayanlarda ise H97.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…