Çözüldü İntel Core i5 4690 ve MSI Z97 PC Mate Tabanlı Sisteme High Sierra Kurulumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Berkan Kenar

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Hocam güncel olarak kullanabileceğimiz bir Hackintosh rehberi önerir misiniz? 10.13.1 High Sierra imajını Drive'ye yükleyebilir misiniz?. Mega'dan indirdim, üyeliğimde var fakat malum premium olmadan bekletiyor ve Mega tarayıcı üzerinden indirdiği için dosya hatalı inmiş. Bu yüzden düzgün bir şekilde indirip kuramadım bir türlü.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • İntel Core i5 4690
  • MSI Z97 PC Mate
  • 8 GB 1600 MHZ RAM
  • GT740 2GB GDDR5
  • 120gb Corsair SSD + WD 1 TB 7200rpm HDD
Sistemde bazı parçalar tutarsız. Zamanında anakartın H97'si bayağı bir süre yoktu. Bende Z97 almıştım. Hem aynı fiyat hem de zaten işlemci OC edilemiyor diye. Ekran kartını da yakında GTX 1050Ti veya GTX 1060'a yükselteceğim.

Sistemi SSD' ye kurmayı düşünüyorum sıkıntı olur mu?
Sistemi kurduktan sonra sürücüleri nasıl yükleyeceğim ve hangi programlarla yapacağım ?

HDD'ye kuruyorum,
  • SATA: AHCI olarak ayarlayın
  • VT-D: Disable olarak ayarlayın
  • EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
  • xHCI Mode: Smart Auto
  • Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
  • CFG-Lock= Disable
  • Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy.

Buradaki herşeyi yaptım fakat Secureboot ayarı BIOS'um da yoktu. BIOS son sürüm. Bu ayar devre dışı olmazsa mac kuramam PC'ye bunu biliyorum. Bu durumda ne yapmam lazım ? Hata aldığım kısımsa bunun devamındaki kısımın resmini paylaşıyorum.
o6qM6Q.jpg

TMPDOODLE1510846408528.jpg

Soldaki resmi kamera otomatik koydu özür dilerim. Komutu ekledim fakat yine aynı durum, çark biraz dönüp yine donuyor aynı yerde.
Bu arada RAW imajını diskte HFS bölüm oluşturmadan önce yazdırdığım için veya monitörüm HDMI ile bağlı olduğu için sıkıntı yaşıyor olabilir miyim? Diğer macOS konularına baktım da gözüme çarptı bu detaylar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı