Intel Core İ5 9300H Sistem macOS kurulumu

WD Green olabilir.

Aldım hocam SSD'yi Adata Legend 800 500 GB aldım harika bir SSD vallahi çok hızlı macOS kurmak istiyorum ama gene bozulur diye korkuyorum SSD.

Aldım hocam SSD'yi Adata Legend 800 500 GB aldım harika bir SSD vallahi çok hızlı macOS kurmak istiyorum ama gene bozulur diye korkuyorum SSD.

Konuyu çok aradan sonra farkettim eğer diğer ssd ni atmadıysan şunu dene bir taşınabilir hdd kutusuna tak ve bir windows cihazına bağla
cmd
diskpart komutunu gir
list disk komutunu gir
select disk 1 "1 yazdığım yere kendi diskinin olduğu rakamı gir"
clean komutunu gir
create partition primary komutunu gir
format fs=ntfs quick
assign
active
exit

hayırlı olsun ssd çalışacaktır

ayrıca sorunun kaynağı Excalibur bios kısıtlamasından dolayı APFS+ dosya sistemini desteklemediği için excalibur boot ekranında donar ssd sökuüce herşey normalleşir. Macos kurmaya çalıştığın cihaz da efi dosya sistemi fat32 olduğunu biliyorum ancak mac kurunca system bölümü apfs+ olarak düzenleniyor ssd anakarta sata vb. o şekile bağlantısını yaparsan excalibur hiçbir zaman boot etmeyecektir bunun yerine ssd yi taşınabilir bir kutuya tak ve anlattığım adımlarla ssd yi sil emin ol sorunun düzelir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…