Intel Core i7-7700HQ GTX 1050 sistem yavaş çalışıyor

myhtai

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar, Casper Nirvana C900 model bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarın içinde GTX 1050 ve i7-7700HQ olmasına rağmen bilgisayarımın fazla yavaş olduğunu düşünüyorum. Bilgilsayar içinde onlarca performans ayarı var fakat buna rağmen masaüstünde sağ tık > kişiselleştir yaptığımda bile menünün açılması 10 saniyeyi bulabiliyor. Benim bilgisayar özelliklerimden daha kötü bilgisayar özelliklerine sahip olup daha iyi performans alan arkadaşlarım var. Bilgisayarımda oyundayken Alt+Tab atmak bile inanılmaz bir çile. Sadece böyle Windows meselelerinde değil, oyun oynarken bile o oyuna en az 20 ayar yapmazsam oynayamam. Her oyun için Windows'un grafik ayarlarına gidiyorum, NVIDIA Denetim Masası'na gidiyorum ve bu olay artık canımı sıkmaya başladı. Şu anda yeni bilgisayar alacak durumum yok. Tavsiyeleriniz nelerdir, neden bilgisayarım böyle yavaş olabilir? (bilgisayar özellikleri altta yazıyor.)

(Not: Bilgisayarın fiziksel olarak birkaç sıkıntısı var, onlar halledilince bu yavaşlığın geçeceğinden pek de emin değilim açıkçası. Bir de bilgisayarı alalı 2,5 sene olmuştur tahmini.)

Bilgisayar özellikleri:

İşlemci: Intel Core i7-7700HQ
Ekran kartı: GTX 1050 2 GB.
RAM sayısı: 8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk kaynaklı olduğu düşünüyorum. HDD mi SSD mi kullanıyorsunuz?
HDD sentinel ile sağlığına bakın.
CrystalDiskMark ile okuma yazma hızlarına bakın.
Harddiskimdeki bir sıkıntıdan dolayı HDD değiştirmek zorunda kalmıştım, bilgisayarın içindeki HDD'den farklı bir HDD kullanıyorum ama bilgisayarın kendi içindeki HDD'yi kullanırken de pek fark yoktu. Kısaca HDD kullanıyorum ve bilgisayarın kendi içindeki HDD değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı