Intel Core Quad Q8300 tabanlı sistem yükseltme önerisi

Ali Tokuş

Hectopat
Öncelikle herkese iyi günler. Bilgisayarım kardeşimin eline geçtiği için otomatik onarıma girdi. Formatladım bilgisayarı ilk gün sıkıntı yoktu 2.gün kernel le başlayan bir hata verip sonra yeniden başlatıp geldiğinde ekran çizgi çizgi oldu. Şimdi yeniden açmaya çalıştım 1 kısa bip sonrasında 1 uzun bip veriyor. Bu hatanın BIOS ve anakart arızası olarak gösteriliyor. Birkaç kerede başıma geldi. Artık bu sistemden gına geldi. Bunu bahane ederek bu sistemi düşük bütçeli olarak upgrade etmek istiyorum (Max 500TL). Yukarda verdiğim sorun donanımsalsa ki öyle düşünüyorum upgrade edeyim. PUBG Lite oynarım ara sıra ama PUBG Mobile arkadaşlarımla çok oynuyorum. Şu anki sistemim PUBG Mobile'yi 30-40 FPS'de oynatıyor ama Lite oynatmıyor. Sistemim;
Ekran kartı: ATI Radeon HD4650.
Anakart: Pegatron 2a84H.
İşlemci: Intel Core Quad Q8300 2.50 GHz.
Harddisk: 500GB 7200RPM.
RAM: Micron 2 GB DDR2 (2x2) toplam: 4 GB.
Yukardaki sorunu anlatmam bu donanım arızasını hangi donanımda olduğunu bulup o parçayı değişeyim bir de upgrade olsun. Aliexpress'ten parça önerecekler tahmini vergi tutarını söylerse iyi olur öğrenciyim para biriktireceğim. İstanbulda oturuyorum önereceğiniz parçalar İstanbul içi olursa sevinirim. Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.

sorunun tam anlayamadım tekrar format atmayı dene büyük ihtimal formatta sıkıntı çıkmıştır. 750ti önermemin sebepleri :
1- işlemcinin kaldırabileciği bir kart
2- sistemin max 4 gb ram destekliyor ram konusunda yapacak bişey yok
750 ti için 300 w idare eder ama pce den güç kullanan kartlar için (gigabayte gibi )(US $44.0 |Bilgisayar ve Ofis'ten Grafik Kartları'de GIGABYTE ekran kartı GTX 750Ti 1GB 128Bit GDDR5 kartları nVIDIA Geforce GTX 750 Ti orijinal Hdmi Dvi kullanılan VGA kartları 1GB AliExpress'da)
işlemci değiştireceğim demedin bu yüzden mevcud işlemciye göre tavsiye yaptım
not : eğer oyunları ultra ayarlarda oynamayacaksanız 300 w psu işinizi görür.

sorunun tam anlayamadım tekrar format atmayı dene büyük ihtimal formatta sıkıntı çıkmıştır. 750ti önermemin sebepleri :
1- işlemcinin kaldırabileciği bir kart
2- sistemin max 4 gb ram destekliyor ram konusunda yapacak bişey yok
750 ti için 300 w idare eder ama pce den güç kullanan kartlar için (gigabayte gibi )(US $44.0 |Bilgisayar ve Ofis'ten Grafik Kartları'de GIGABYTE ekran kartı GTX 750Ti 1GB 128Bit GDDR5 kartları nVIDIA Geforce GTX 750 Ti orijinal Hdmi Dvi kullanılan VGA kartları 1GB AliExpress'da)
işlemci değiştireceğim demedin bu yüzden mevcud işlemciye göre tavsiye yaptım
not : eğer oyunları ultra ayarlarda oynamayacaksanız 300 w psu işinizi görür.
Gigabyte mi tavsiye edersin bunun kargosuda var aynı modelden başka şeylere bakmayı düşünüyorum önerin için teşekkürler

aynı model olsun da sıkıntı yok ayrıca o psu yetersiz olabilir . çünkü psu 300 olsa da bazen 240 -250 w verebiliyor.
edit: 12v kanalından gelen akımı. 12 ile çarp çıkan sonuç güç kaynağının verdiği güçtür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı