Intel Core Quad Q9400 vs i3 2100

Bütçe
500tl

Poyraxel

Decapat
Yer
Monclova,Toledo,Ohio,United States
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Telefon: Nokia 5228 // PC: gtx 680, i3 10105f,8gb ddr4 2300mhz ram, 600watt markası bilinmeyen PSU :D, 500gb m.2 ssd // asus prime H510M-E // Windows 10 21H2 // Laptop: Acer extensa 5620 // İATKOS V7 Leopard
Aklımda bu 2 işlemci var. Quad'ın daha eski olduğunu biliyorum fakat 4 çekirdek olması daha avantajlı değil mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Biri 755 pin diğeri 1155 pin. Hangi anakart 2 tane soketi destekliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biri 755 pin diğeri 1155 pin. Hangi anakart 2 tane soketi destekliyor?

Hocam anakartı daha almadım zaten fakat elimdeki RAM'ler DDR3 olduğu için bu iki işlemciyide destekliyor.

Önbellekte daha iyi 6 MB Quad Q9400 çekirdek daha fazla ama 95W ısınabilir ama özellikleri daha iyi.

Önbellekte daha iyi 6 MB Quad Q9400 çekirdek daha fazla ama 95W ısınabilir ama özellikleri daha iyi.

Peki 775pin sistemlerde dahili görüntü bileşeni var mı (görüntü almak için?)

O soketle alakalı değil işlemcinin içinde ekran kartı varlığıyla alakalı Intel her işlemciye F serisi dışında ekran kartı koyuyor. Quad 9400 de yok gözüküyor i3 2100 de var ekran kartı.

O soketle alakalı değil işlemcinin içinde ekran kartı varlığıyla alakalı Intel her işlemciye F serisi dışında ekran kartı koyuyor.

Tamamdır hocam, teşekkürler.

Quad 9400 de SSE 4.2 ve AVX desteği yok çoğu oyunu açamazsın, o yüzden i3 2100 Kullan.

O ne oluyor hocam tam olarak. Köydeki eve kuracağız çok bir şey oynanmayacak aslında.

O ne oluyor hocam tam olarak. Köydeki eve kuracağız çok bir şey oynanmayacak aslında.

Örnek veriyorum Ubisoft'un son 3 leme oyunlarını ( AC Origins, Odyssey, Valhalla) SSE 4.2 desteklemeyen işlemcilerle oynayamıyorsun açmıyor. İster ekran kartın RTX 4090 olsun. AVX desteği olmayınca ise Death Stranding gibi oyunları oynayamıyorsun vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…