Intel Core Ultra 7 155h vs Intel Core i9-13900HX

Prime Pro

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Ben 70k civarında laptop almayı düşünüyorum. 2 model arasındayım. İkisinde de GPU tarafında RTX 4070 var. İşlemci olarak birinde Intel Core Ultra 7 155h var ötekinde ise Intel Core i9-13900HX var. 13900HX performans tarafında Ultra 7ye bayağı fark atıyor. Ama son zamanlarda çıkan Intel'in bütün 12 ve 13.nesil işlemcilerinde meydana gelen voltaj sorunları var. Bu sorunlar 13900HX'de var mı? Alırsam memnun eder mi?

12. Nesilde problem olduğu gibi bir şey görmedim öncelikle bunu söyleyeyim. Piyasada uzun zamandır olan 13900HX modeller hakkında bir şikayet göremedim ve bu problemden laptop tarafı pek etkilenmedi. Amacınız göre bir işlemci seçmeniz lazım. Mesela NPU lazim mi, pil ömrü lazım mı veya performans mi arıyorsunuz? Bu sorulara yanıt vererek tercih yapabilirsiniz. Ekstra olarak ürünler de önemli işlemciden öte. Tahminim biri Predator diğeri ise Tulpar T7 creator olarak bakıyorsunuz. Pil ve NPU lazim değilse Predator alıp geçin. Guzle model.

Cevabınız için teşekkürler Predatorda RTX 4070 140W var RTX 4000 serisi 100W üzeri performans artışı sağlamıyor diye biliyorum. Fazladan elektrik çeker mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…