Başlıkta belirtiğim gibi eski bir anakarta sahibim Intel'in sitesinde 16 GB RAM desteklediği yazıyor. şu an 8 GB RAM takılı üzerinde, 16 GB çıkarmak istiyorum. Anakartın desteklediği RAM'den 1 adet 4 GB aldım ve denedim, çalışmadı. Tek tek bütün slotlarda denedim çalıştırmadı. BIOS'da güncelledim gene çalışmadı. İşlemcim Intel Q8400, RAM bozuk mu diye başka bi anakarta denedim, çalıştı fakat o anakartta slot max 2 GB. kaldırdığı icin 2 GB gösteriyor. Neden çalışmıyor?
Anakartınızın halihazırda takılı olan belleğin Frekans , CL ve voltaj değerlerini öğrenmelisiniz. Bunların hepsi yeni aldığınız bellekle uyumlu değilse stabil çalışamazlar.
Siz bir slota Hynix öbürüne Samsung takarsanız bellek kontrolcüden stabil performans bekleyemezsiniz.
Merhaba, kullandığınız anakart DDR2 667/800 destekliyor. Ve aynı zamanda bellekler ECC olmayacak. Aldığınız RAM'lerin ECC olup olmadığına bakınız. Slot uyuyor olsa da bundan kaynaklı çalışmıyor olabilir. İkincisi ise şu olabilir. Intel bellek kontrolcüsü kullanan anakartlarda 4GB belleklerin çalışmadığı söyleniyor. Bunu birebir test etme imkanım olmadığı için bilgi ne kadar doğru bilmiyorum ama bu şekilde çokça şikayet geziyor forumlarda. Öncelikle ECC durumunu kontrol etmelisiniz.