Benim derdime gelecek olursak arkadaşlar; ben 2 senedir windows xp kullanıyorum. Çok da memnunum normal kullanımda ama bildiğiniz üzere 2 3 gün sonra windows XP'ye verilen destek kesilecek. O yüzden windows 7 yüklemeye karar verdim ama bilgisayar 2 günde çöktü mavi ekran hataları vermeye başladı.
Tüm sürücüler günceldi.
Arkadaşımın sistemini yukarıda belirttim, hangi parçası olursa olsun benim sistemimdeki bileşenlerden daha kötü bileşenleri var ve bu arkadaşım bu windows 7 işletim sistemini hiç kasılmadan sorunsuz bir şekilde kullanıyor, sistem o kadar akıcı ve hızlı ki sanırsın SSD var bilgisayarda ama malum sistem.
Şimdi arkadaşlar bunun sebebi nedir gerçekten çok merak ediyorum. Ben de windows 7'ye geçmek istiyorum ama sistemim windows 7'de aşırı kasılıyor ve donuyor (donmaması lazım) gerçekten çok merak ediyorum bunun sebebini, kasam tertemiz termal macun yeni hiçbir eksiğim yok ama sistemim bi pentium 4 sistem kadar olamıyor. Yardım eder ve çözüm önerileri sunarsanız çok sevinirim.
Windows 7 sistem gereksinimlerine bakarsan, sorununu cozersin.
Windows 8.1 sistem gereksinimlerine daha cok ilgili ol ve onu yukle. Gerekli bilesenleri upgrade et.
Sistemlerinizin artık yenilemeniz gerekiyor. HDD 'leriniz de büyük ihtimal artık ömürlerini yitirmiş olsa gerek. Yeni sistemden sonrada Win 8.1 e geçiş yapmak en uygun yöntem olacaktır.