İntel E2180 Vs. E7600

Daha fazla  
Arkadaşlar benim sistem özelliklerim şu şekilde;

İşlemci: İntel E2180
Ekran Kartı: AMD Redeon HD 6570
RAM: 2 GB
Anakart: Gigabyte 945GCM-S2L 775 Soket

Şimdi arkadaşlar İntel E7600 işlemci alacağım, eğer bu işlemciyi alırsam eski işlemcim ile arasında fark olur mu? Yani performans elde eder miyim? Eğer performans farkı olursa ne kadar olur? Yani oyunlarda vs. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anki işlemcin baya kötü. Değiştirirsen performansın artar.

Arkadaş'ın Anakart alacağı işlemci ile uyumlu sanırsam? Performans artış'ı sağlar ama me kadar performans artışı sağlar onu bilemem. @Recep Baltaş daha iyi anlar. Hocam Arkadaş'a yardımcı olursan seviniriz.

Moderatör'ler mobildeyim yazım hatası yaparsam kusura bakmayın.

Net olmak gerekir ki Quad Core uyumu yok E7500 var...
Bence değmez.

Son düzenleme:
E7600 yok ama takıp denemek gerek çok pahalı değilse al yoksa değmez 100TL'den pahalı ise İ3'e geçiş zamanı gelmiş yani Anakart,ram değişecek.

E7600 benim anakartım için uygun değil, E7500 alacağım. Peki E7500 alırsam performans alabilir miyim? Oyunlarda Fps artışı olur mu? Sonuçta ikisinin arasında baya fark var bence, E2180 ile E7500 arasında yani.

E7500'de 228milyon transistör var FSB'si 1066MHz, E2180'de ise 105milyon transistör ve FSB'si 800MHz. Yani tabii ki performans artışı olacak ama aşırı bir artış olacağını sanmıyorum. Ekran kartını da değiştirirsen daha yüksek performans alırsın, örneğin GTX 750Ti gibi. Aynı aşağıdaki videoda belirtildiği üzere.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama tüm sistemi kökten değiştirirsen daha yüksek performans alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…