Intel ekran kartını kapatma

ahmet412

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim:
  • I5 9300h işlemci
  • GTX 1650 ekran kartı
  • 8GB 2667MHz RAM
  • 1TB HDD
  • 256GB SSD
Laptop kullanıyorum ve bu yüzden masaüstünde Intel ekran kartını kullanıyor ve bunu kullanması Discord'da ekran paylaşımı yaptığım zaman ya da Wallpaper Engine programında hareketli duvar kağıdı ayarladığım zaman sistem genelinde kasma olmasına sebep oluyor. Yani en azından ben bu sebepten dolayı olduğunu düşünüyorum. Çünkü masaüstü bilgisayar kullanan kimsede bu sorunu görmedim. Sizce bunu nasıl çözebilirim? Sorun başka bir şeyden de olabilir bilen varsa açıklarsa sevinirim. Ayrıca Discord ve Wallpaper Engine programlarını NVIDIA ile açılması için ayarladım. Yine bir fark olmadı.

Driver yüklediniz'mi ?
Evet tüm driverlarım yüklü. Bilgisayar zaten çok yeni değil bu sorunu aldığım günden beri yaşıyorum. 1 kere de formatlamıştım yine fark olmamıştı o yüzden driver ya da herhangi bir virüs gibi bir şeyle alakası olduğunu düşünmüyorum.

Wallpaper Engine programını NVIDIA ekran kartıyla açmayı deneyebilirsin. Nasıl oyunları NVIDIA'yla açıyorsa WE'yi de oyun gibi gösterip NVIDIA'yla açmayı dene.

Laptopta MUX Switch yoksa Intel GPU'yu kapatamıyorsun diye biliyorum.

1.İmzayı referans göstermek yasak.
2.Bilgisayae zaten ekran kartını gerek duyduğunda Nvidia gerek duyduğunda İntel olarak kullanıyor diye biliyorum.

Zaten ilk başta da belirttim, denedim NVIDIA ile açmayı. Öyle açılmasına rağmen bir fark olmadı.

Hocam uygulamaya sağ tıklayın ve grafik işlemciyle çalıştır kısmından NVIDIA ekran kartınızı seçmelisiniz ve bunu her zaman açarken yapmalısınız.

Dahili ekran kartını devre dışı bırakmak diye bir olay maalesef yok. Devre dışı bırakırsanız (aygıt yöneticisi üzerinden) NVIDIA kartınız da düzgün çalışmaz. Yeni nesil cihazlarda BIOS üzerinde böyle bir seçenek mevcut fakat her cihazda sağlıklı çalışmıyor. Ben de LoL oynarken NVIDIA ile seçmeme rağmen şampiyon seçim ekranında vs. donmalarla karşılaşıyordum. Çözüm bulamadım.

Neyse konuya dönecek olursak şöyle diyeyim Nvidia ila açıyorum zaten programları. Az önce Discord'u sadece Intel ile açmaya çalıştım ve garip bir şekilde yaşadığım sorun düzeldi. İki ekran kartı çakışıyor ve o yüzden böyle bir sorun yaşadığımı düşünüyorum. Wallpaper Engine uygulamasını da denedim ancak onu Intel ile açınca FPS aşırı düştü çünkü ekran kartı onu kaldıramadı. BIOS'u da kurcaladım ancak dediğiniz ayarlar benim laptopumda yok sanırım. Sanırım bunun bir çözümü yok.
Aygıt yöneticisinden Intel'i kapattığımda Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı adında bir şey görüntü veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…