Intel F işlemci nedir?

kadirxg

Femtopat
Uzun süredir bilgisayar bakıyorum. İşlemci olarak Ryzen 5 3600 düşünüyordum, testlerde 10400F'nin daha iyi oldugunu anladım ama Intel işlemcilerde F ibaresi ne degiştiriyor? Onun yerine düz 10400 alsam arasındaki fiyat farkına deger mi? Sistemde yayın falan yapmayacağım sadece oyun ve uzaktan egitim için.

Uzun süredir bilgisayar bakıyorum. İşlemci olarak Ryzen 5 3600 düşünüyordum, testlerde 10400F'nin daha iyi oldugunu anladım ama Intel işlemcilerde F ibaresi ne degiştiriyor? Onun yerine düz 10400 alsam arasındaki fiyat farkına deger mi? Sistemde yayın falan yapmayacağım sadece oyun ve uzaktan egitim için.
İçinde tek fark olarak İntel HD Graphics dahili GPU olmuyor diye biliyorum. Fakat yanlış bilgi de olabilir.

Herkes kısaca anlattığı için anlatmaya gerek duymadım sadece bende “F” işlemci kullandığım için kendimden örnek vermek istedim, eğer ki “F” ibareli bir işlemci alıyorsanız yanında mutlaka ekran kartı da almalısınız yoksa görüntü alamazsınız.

Önünde hiç bir şey yazmayan Intel işlemcilerde dahili grafik birimi bulunuyor. Mesela i5 10400. Sonunda bir şey yok. Yani içinde grafik birimi var. Fakat i5 10400F. Bunda grafik birimi bulunuyor. Fakat i5 10400'e 1500 TL veren kişi yanında güzel bir de ekran kartı alacağından dolayı bir grafik birimine daha ihtiyaç olmuyor. Biz de daha fazla para vermemek için F olan modellerinden alıyoruz.

Ve de sonunda F varsa veya hiçbir şey yoksa o işlemcilerde çarpan kilidi kapalı oluyor. Yani işlemcilere Overclock yapamıyorsunuz. Fakat sonunda K olan işlemcilerde çarpan kilidi açık oluyor. Yani OC desteği bulunuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı