Intel G3258 ve GT730 Tabanlı Sistem Toplama

agamon

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. 1 hafta içerisinde bir bilgisayar toplayacağım. Sizden ricam,
sistemdeki parçaların birbirleriyle uyumuna bakmanız. Şimdiden teşekkürler .

ANAKART
ASUS H81M-D Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart Fiyatı ve Özellikleri - Gold.com.tr
IŞLEMCI
Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
RAM
Kingston 4GB HyperX Fury Blue DDR3 HX316C10F/4 Ram Fiyatı ve Özellikleri - Gold.com.tr
EKRAN KARTI
Gigabyte Nvidia GeForce GT 730 2GB PCI-E 2.0 Ekran Kartı Fiyatı ve Özellikleri - Gold.com.tr
KASA
Cooler Master Cmp-350 500W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

Aslında kasam Frisby FC-8665G idi. Fakat açtığım bir konuda Frisby'nin traktör gibi ses çıkardığını öğrendim ve Cooler Master CMP 350 ile değiştirdim. Sizce yerinde bir karar mı?

8 GB bellek almaya çalışın. Intel i3 4160 da fena olmaz.

Teşekkürler, sanırım G3258 dual core olması itibari ilen gelecek için pek bir şey vaat etmiyor. Ondan dolayı dediğiniz işlemci ile değiştireceğim.
Ayrıca bu bilgisayarı oyundan ziyade ev amaçlı topluyorum. Şu an da sahip olduğum bilgisayarı yenileye yenileye canım çıktı. Ondan dolayı 8 gb ram'i kendim açısından fazla görüyorum. 4 gb ram bu sistem için yetersiz midir?

G3258 işlemci, i3 4160 'dan performans açısından geri kalmaz ama yeni çıkan bazı oyunlar 2 çekirdek işlemcilere destek sağlamıyor işlemci oyunu rahatlıkla oynatabilecek kapasitede olsa da. İşlemci konusunda bunu aklından çıkarma, o nedenle gelecek açısından i3 4160 daha mantıklı olabilir beklentilerine göre elbette.
GT 730 oyun için giriş seviyesinin altında bir ekran kartı. Bütçenize yetiyorsa alınabilir. İşlemci konusu ile bağlayacak olursak, zaten GT 730 ile oynayabileceğiniz oyunlar belli. Bu nedenle G3258 size yetecektir.
Frisby, Everest, Dark gibi markalar almaktansa elbette ki Cooler Master gibi kaliteye yönelmeniz yerinde bir karar bütçenize uygun bulduğunuz takdirde. Sadece traktör gibi ses çıkarmaktan ziyade, elbette ki kullanılan malzeme açısından ikisi arasında dağlar kadar fark olacaktır.
Bence seçimler yerinde. Erkan Çevik'in önerdiği gibi 8 GB RAM optimum koşul günümüzde. En kötü ihtimal 4 GB alıp, bütçen uygun olduğunda 4 GB daha alabilirsin. Hayırlı olsun şimdiden.

AMD konusunda hiçbir bilgim yok. Oynayacağım oyun Rust, Dayz, CS:GO, Dota gibi oyunlar. GT 730 bu konularda zorlanır mı? Zira oyundan 30 FPS alsam da olur.
Bu oyunlarda pek sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum ancak söylediğim kartlarda GT 730 ile aynı fiyat aralığında. R7 250 alırsanız sizin için daha iyi olacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…