Intel G3258 ve GTX750Ti Tabanlı Sistem Toplama

ercndrby

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2015
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, sizlere bütün ayrıntılarıyla sistemimden bahsedeceğim.

sadasdadsads.png
Öncelikle sistem yukarıdaki gibidir. Sizlere sorularım;
  1. Bazı parçalardan kısarak ekran kartına yüklenmek fakat hangi parçalardan kısmalıyım?
  2. Pentium G3258 yerine Intel Core i3 4360/4170 almak bana 300/200 liralık fiyat farkı ile nasıl bir avantaj sağlar?
  3. SSD ile HDD ye hiç girmiyorum.
  4. Kasa olarak ZALMAN Z11 Plus Hf1 düşündüm soğutması nasıldır?
  5. Anakart üzerine fazla durdum neden bilmiyorum acaba anakarttan kısıp işlemci ve ekran kartına mı yoğunlaşmalı? Ayrıca anakarta yatırım yapmak bana ne katkı sağlar?
  6. Ramlerde sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
  7. Şuan evimde 500W güç kaynağım var yeterli olur mu?

    Evet arkadaşlar sorularımı ve önerilerimi sizlere yönelttim yorumlarınızı bekliyorum :)
 
Neden işlemciyi çok düşük tutup kasayı çok yüksek tuttunuz ? Zalman Z3 Plus gayet yeterli olur. O iki adet fanı da çıkarırsanız - ki hiç gerek yok - , işlemci soğutucuyu da çıkarırsanız i3 4160 alabilirsiniz. İsterseniz anakartı da kısabilirsiniz.
 
Neden işlemciyi çok düşük tutup kasayı çok yüksek tuttunuz ? Zalman Z3 Plus gayet yeterli olur. O iki adet fanı da çıkarırsanız - ki hiç gerek yok - , işlemci soğutucuyu da çıkarırsanız i3 4160 alabilirsiniz. İsterseniz anakartı da kısabilirsiniz.

Technopat videolarında bu işlemciyi çok gördüm ve ucuz olduğu için seçtim ama performans artışı olucaksa i3 4170 alabilirim fakat siz 4160 demişsiniz farkı nedir? Ayrıca banada Zalman Z3 daha mantıklı geldi teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı