Intel G41 Anakart ve Q9300 İşlemci'ye Uygun Ekran Kartı

bb84

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, önemli bir konuda yardımınız gerekiyor; anakart intel G41, işlemci Q9333 4 çekirdekli ve bilgisayarım malesef casper...arkadaşıma danışarak almıştım. Soruma gelince, anakart ve işlemciye uygun ekran kartı arıyorum. Oyunlarla aram yok bu yüzden öyle çok güçlü bir ekran kartı olması gerekmiyor, elimdeki anakart ve işlemciyle uyumlu sorunsuz çalışacak bir kart tavsiye edermisiniz?

- - - Güncellendi - - -

Mesela bu nasıl?
Grafik İşlemci :Radeon HD 6670
Bellek :2 GB DDR3 1800 MHz 128 Bit
Bus Yapısı :PCI Express 2.1
İşlemci Hızı :800 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Her anakarta, her işlemciye her ekran kartını takabilirsin. Sorun değil. HD 6670 güzel, orta seviye bir ekran kartıdır. Ama istersen sen yine de bir bütçe belirt belki daha iyisi vardır.

Fakat oyun oynamıyorum demişsin, o zaman senin yazdığın ekran kartı çok iyi.
Oyun oynamıyorsan neden memnun değilsin? Neredeyse en kötü ekran kartı bile oyun dışında senin ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Mevcut kart ; ATI HD4650 yandı, 2,5 yıldır kullanıyordum yenisini almam gerekiyor...

Bence ekran kartını değişmekle pek fark olmaz internette gezinmek için. Ama sen bilirsin...
Cevaplar için çok teşekkürler, az önce de yazdığım gibi ekran kartım yandığı için değiştirmem gerekiyor, fiyatlara bakarken GDDR3 ve GDDR5 gibi özellikler dikkatimi çekti, eski kart DDR3 olmalı yanlış hatırlamıyorsam, şimdi DDR5 taksam sorun olur mu? Aralarında fazla fark yok fiyat olarak...DDR3 2 GB, DDR5 1 GB ama aynı fiyat...

Bu ekran kartı oyun oynamıyorsan yeterli. Ama illa da istiyorum dersen bütçe belirtmelisin. Yoksa GTX690 önerebilirim sana
Cevaplar için teşekkürler, bütçe fark etmez ama orta karar bir kart alıp 2-3 yılda bir yenilemek daha mantıklı diye düşünüyorum...GTX690 harika görünüyor, böyle bir kart almak şu an benim için bir hayal...Düşünsenize makine 1500 TL, ekran kartı 3000 TL fıkra gibi...

Ekran kartında GB önemli değil.

Ayrıca HD 6670'in 2 GB modelini almanız gerekmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…