Intel geri mi dönüyor?

Öncelikle teşekkürler. Bu anakartlarda neden adaptör tarzı şeyler kullanılamıyor? AM4 sokete ileride AM5 takabilecek miyiz bu tarz teknolojiler sayesinde?

Anakart tarafında teknolojiler de değişiyor. Bir süre sonra anakart değişimi yapmak gerekiyor zaten illaki. 2 yılda yapmak işin biraz şov tarafı. Bir soket ideal şekilde 4-5 yıl kullanılabilir aynı AMD'nin yaptığı gibi.

Eki Görüntüle 1261934

İlk işlemcilerden biri.
Bu da 5950X

Eki Görüntüle 1261937

Bence neden soket değiştiği ortada.

O attığın işlemci Intel 4004. 1970'lerde çıktı. Bir zahmet değişsin. Bu soket daha 4-5 yıllık ve o zamanın teknolojisiyle şu anın teknolojisi denk değil. Ondan sordum, özel bir sebebi mi var diye. Tümüyle pazarlama stratejisi de olabilir. Bilmiyordum, arkadaşlar aydınlattı sağ olsunlar.

Intel 10. nesilden beri AMD'nin önüne geçti bana göre. Özellikle i3 10. nesil ile F/P bakımından AMD'ye karşı büyük üstünlük sağladı.

10. nesilden sonra Intel iki seri daha çıkardı, daha anca Ryzen 5000 serisinin üzerine çıkabildi. 5950X halen çok çok güçlü bir işlemci mesela. Ryzen 5000 - 7000 arası üstünlüğü birazcık ele geçirsin bir zahmet.

Öncelikle teşekkürler. Bu anakartlarda neden adaptör tarzı şeyler kullanılamıyor? AM4 sokete ileride AM5 takabilecek miyiz bu tarz teknolojiler sayesinde?
Bu soketteki 1331 (AM4) pinin her birini işlemcinin sinir ağıymıș gibi düşünün, AM5'de bunlardan ise 1718 adet var. Ki bunların bir kısmı güç beslemesi için kullanılan pinlerden.

Aslında attığım fotoda çok netti her şey. Bir tarafta 16 pin var. Demek ki 16 pin ile çok yüksek güç alınamıyor. Bu pinler o yüzden değişiyor.

Bu soketteki 1331 (AM4) pinin her biri işlemcinin sinir ağıymıș gibi düşünün, AM5'de bunlardan ise 1718 adet var. Ki bunların bir kısmı güç beslemesi için kullanılan pinlerden.

AM5'in detayları o kadar belli miymiş ya? Güncel teknolojilerden geri kalmışım bu aralar. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…