LGA1200 soket ilk duyurulduğunda ve ilk anakartlar çıktığında H ve B serisi anakartlar gerçekten çok fazla kısıtlamaya sahipti. H serisi anakartlar 2666, B serisi anakartlar ise 2933 MHz RAM desteği sunuyordu. Bildiğim kadarıyla sonrdan bu değişti. Peki şu anda H ve B serisi arasında bir fark var mı?
Bu videoyu izliyordum ve H410 anakartın RAM MHz sınırı olduğu söyleniyor. Hala RAM sınırı var mı yoksa kalktı mı? @Yener K. @messinicocugu
OC derken RAM için mi söylüyorsunuz hocam? Çünkü bildiğim kadarıyla işlemci OC b serisinde de yok. Bir de ben forumda h serisi(410, 470, 510) anakartlarla çok 3200 veya daha yüksek MHz'li RAM kullanan veya toplayan görüyorum.
Evet LGA1700 de o dediğiniz olayı biliyorum özellikle bazı ASUS anakartlarda vardı diye hatırlıyorum. Ama mesela benim sistemimde MSI'a Pro B560 ve i3 10105F sistem var ve RAM'larim 3200 MHz de çalışabiliyor. Sizin dediğiniz bu şeye göre 2666'yı geçmemesi gerekiyor mantıken. Oyun içinden tutunda görev yöneticine kadar her yerde 3200 MHz olarak gözüküyor RAM'lerim.
Şimdi yani bu bilgilere dayanarak i3 10. nesil bir işlemciyi hangi seri anakarta takarsak takalım(h, B, Z) yine de RAM kısmı 2666 MHz olarak çalışacak. Sistemde veya BIOS'ta 3200 de çalışıyor gibi gözükse bile. Yani benim sistemimde sadece görünürde mi öyle?