Intel H81 ve i5 4430S Sisteme Yükseltme

Le Donne

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde bir kasa var ve geliştirmeyi düşünüyorum.
Sizce geliştirmeye değer mi?
  • İşlemci: i5 4430S
  • Bellek: Hynix 4GB CL 11 1600MHz DDR3 SDRAM
  • Anakart: Intel H81
  • Güç Kaynağı: 180W
  • Sabit Disk: 500GB 7200Rpm
Değiştireceğim tek parça güç kaynağı olacak, onun haricinde takviye olarak ekran kartı ve 4GB RAM daha ilave edeceğim. Bir de ekran kartı olarak güçlü bir ekran kartı takacağım fakat slot PCI-E 2.0, buna 3.0 ekran kartı taksam sıkıntı olur mu? Veya 2.0 önerebileceğiniz sağlam bir ekran kartı var mı?

PCIe 3.0'ın geriye uyumluluğu var fakat PCIe 3.0'ı 2.0'a takarsanız daha düşük hız alırsınız. Bu bizi pek etkilemez açıkçası, 3-4 FPS için anakart değiştirmeye gerek yok. Güç kaynağı olarak AeroCool KCAS 650W 80+ Gold tercih ederek elektrik paranızı cebinizde bırakabilirsiniz. Tabii ki de bütçenizi söylerseniz daha da fazla yararımız olur.

Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Bütçe tam olarak belli değil fakat ekran kartını 2. El almayı düşünüyorum. Aklıma takılan bir diğer soru da RAM Frekans hızı oyundaki performansı etkiler mi? Teşekkürler.

Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Bütçe tam olarak belli değil fakat ekran kartını 2. El almayı düşünüyorum. Aklıma takılan bir diğer soru da RAM Frekans hızı oyundaki performansı etkiler mi? Teşekkürler.

Etkiler. 1333 MHz ile 1600 MHz farklıdır mesela. Oyuna bayağı etkili. Full HD oyun oynayacaksanız 1050Ti tavsiyemdir. 1050Ti pahalı gelirse 780Ti'a da bakılabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı