Intel HD Graphics 4600 aktifken hiçbir oyun açılmıyor

İşletim sistemi
Windows 8.1

Ottojan

Picopat
Merhaba laptopumda entegre Intel HD Graphics 4600 ve harici GTX 950M ekran kartları var. Yakın zamana kadar hiçbir sorun yaşamıyordum ancak hiçbir oyuna girmemeye başladı. Aygıt yöneticisinden Intel HD Graphics'i devre dışı bıraktığımda oyunlar açılıyor ancak aktifken hiçbir şekilde oyunlara giremiyorum hata veriyor. Oyunlara ek olarak Epic Games Launcher'a da girmiyor. İki kartın da Driver'ları güncel, Windows 8.1 kullanıyorum güncel her şey güncel. Sorun nedir anlamadım forumda da buna bir cevap bulabileceğim bir konu da bulamadım.

Aygıt yöneticisinden HD graphic'i devre dışı bırakma. Otomatik olarak Nvidia ile açmıyorsa, manuel olarak aç.

Aygıt yöneticisinden HD graphic'i devre dışı bırakma. Otomatik olarak Nvidia ile açmıyorsa, manuel olarak aç.

Dosya konumundan grafik işlemciyi seçmemi sanırım steam engelliyor. "Bu menüde grafik işlemci seçmeye yetecek ayrıcalığınız yok." yazısı geliyor. Nvidia denetim masasından program ayarlarından oyunlar için grafik işlemciyi kendim atadığımda da yine açılmıyor oyunlar ve epic.

Sürücüde mi bozukluk var? Sürücüyü yeniden yüklemeyi dene veya başka sürüm yükle. Sağ tıklayıp grafik işlemciyi seçerek çalıştırırsın veya Nvidia denetim masasından ayarlanıyor.

Sürücüyü yeniden yükledim. Değişen bir şey olmadı ama şöyle garip bir durum var. Intel HD graphics'i devre dışı bıraktığımda her şey açılıyor, aktifken hiçbir şey açmıyor. Ancak epic games launcher'a sağ tıkla entegre grafiği seçtiğimde açılıyor. Ancak yine sağ tıklayıp nvidia grafik işlemciyi seçtiğimde açılmıyor.

Sorun nvidiada gibi görünüyor ama inteli devre dışı bırakınca her şey çalışıyor. Kafam karıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…