Laptopum da 2 adet ekran kartı bulunmakta. Biri Intel HD Graphics 4600 diğeri ise Nvidia GTX 950M. Geçenlerde boş boş takılırken kendi çapımda bir sistem kontrolü yapayım dedim ve GPU-Z indirip ekran kartı sıcaklıklarına vs. bakayım dedim ve bilgisayar boştayken 80-90 C derece değerleri arasında oynuyor ve GPU yükü %0 hafıza kullanımı ise 70-80 MB civarlarında.
Aynı zamanda GTX 950M ise tamamen boşta iken 58-60 C derece civarlarında geziyor ve GPU yükü %0 hafıza kullanımı %0.
Bu durumda bu değerlerin normal olmadığını düşünüyorum ve denediğim bazı çözümleri de aşağı yazarak görüşlerinizi bekliyorum
Denediğim çözümler :
Açıkçası şu an minerdan şüpheleniyorum. Çeşitli virüs programları ile tarama yapıp bunu kesinleştirmek istiyorum olmadı format atıp sorunu çözmeyi. Çözemezsem servise yollamayı düşünüyorum. (Garantim yok
)
Yardımlarınızı bekliyorum
Aynı zamanda GTX 950M ise tamamen boşta iken 58-60 C derece civarlarında geziyor ve GPU yükü %0 hafıza kullanımı %0.
Bu durumda bu değerlerin normal olmadığını düşünüyorum ve denediğim bazı çözümleri de aşağı yazarak görüşlerinizi bekliyorum
Denediğim çözümler :
- Ekran kartı driverlarını güncellemek.
- Termal macun yenilemesi. (Son yenilememin üzerinden 6-7 ay geçiyordu fakat macun biraz kurumuş o yüzden yeniledim.)
- Fan temizliği.
- Şu an Eset Smart Security 10 ile virus taraması yapıyorum şuan C diskini taradı E Diskinde sadece Steam oyunları var onları tarıyor.
Açıkçası şu an minerdan şüpheleniyorum. Çeşitli virüs programları ile tarama yapıp bunu kesinleştirmek istiyorum olmadı format atıp sorunu çözmeyi. Çözemezsem servise yollamayı düşünüyorum. (Garantim yok
Yardımlarınızı bekliyorum
Son düzenleyen: Moderatör: