Intel HD Graphics 4600 Isınma Sorunu

Mojito

Hectopat
Laptopum da 2 adet ekran kartı bulunmakta. Biri Intel HD Graphics 4600 diğeri ise Nvidia GTX 950M. Geçenlerde boş boş takılırken kendi çapımda bir sistem kontrolü yapayım dedim ve GPU-Z indirip ekran kartı sıcaklıklarına vs. bakayım dedim ve bilgisayar boştayken 80-90 C derece değerleri arasında oynuyor ve GPU yükü %0 hafıza kullanımı ise 70-80 MB civarlarında.
Aynı zamanda GTX 950M ise tamamen boşta iken 58-60 C derece civarlarında geziyor ve GPU yükü %0 hafıza kullanımı %0.
Bu durumda bu değerlerin normal olmadığını düşünüyorum ve denediğim bazı çözümleri de aşağı yazarak görüşlerinizi bekliyorum :)
Denediğim çözümler :
  1. Ekran kartı driverlarını güncellemek.
  2. Termal macun yenilemesi. (Son yenilememin üzerinden 6-7 ay geçiyordu fakat macun biraz kurumuş o yüzden yeniledim.)
  3. Fan temizliği.
  4. Şu an Eset Smart Security 10 ile virus taraması yapıyorum şuan C diskini taradı E Diskinde sadece Steam oyunları var onları tarıyor.
(1 SSD, 1 HDD kullanıyorum.)
Açıkçası şu an minerdan şüpheleniyorum. Çeşitli virüs programları ile tarama yapıp bunu kesinleştirmek istiyorum olmadı format atıp sorunu çözmeyi. Çözemezsem servise yollamayı düşünüyorum. (Garantim yok :( )
Yardımlarınızı bekliyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU-Z nasıl HD 4600 sıcaklığı gösteriyor bilemiyorum zira ona ait bir sensör olup olmadığından emin değilim. Her halükarda boşta 80-90 derece olamaz. Hatalı raporlama vardır. Ekran görüntüsü paylaşınız.

Öncelikle bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için teşekkürler. Normal şartlar altında kapatılan hesabımın 1 gün kapatılması gerekiyor fakat ekte eklediğim resme bakarsanız sınırsız olarak kapatıldığı gözüküyor. Sanırsam bir hata oldu çünkü ceza aldığım da yazım hatasından ceza aldığım yazıyordu ayrıca bunu gördüğümde ne yazık ki inanamadım özellikle yazım yanlışlarına dikkat eden bir insanım.

İkinci olarak çoklu hesap kullanımının yasak olduğunu biliyorum Sosyal kurallarına göz attım asıl hesabım süresiz olarak kapatılmasaydı zaten hesap açma gereği duymayacaktım.

GTX 950M' e güncelleme yaptım güncelleme sonrasın da ekran kartının değerlerini GPU-Z' de göremedim fakat AIDA64 üzerinde gözüküyordu bü yüzden Intel için GPU-Z' nin değerlerini koydum AIDA64' de de sanırsam GTX 950M' in değerleri gözüküyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_21.png
    Screenshot_21.png
    9,1 KB · Görüntüleme: 252
  • Screenshot_22.png
    Screenshot_22.png
    27,6 KB · Görüntüleme: 249
  • Screenshot_23.png
    Screenshot_23.png
    12,8 KB · Görüntüleme: 291
HD 4600 sıcaklığını göremezsiniz bir yanlışlık var sanırım.

GM 5 Plus d cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Acaba GPU-Z o şekilde gösteriyor. Belki de gösterdiği sıcaklık işlemci sıcaklığıdır olabilir mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Isınma sorununa çözüm olarak denediğim yöntemlerin hepsi :

1-) Termal macun değişimi
2-) Fan temizliği
3-) İç kasa temizliği (Sökebildiğim tüm parçaları tek tek temizledim.)
4-) CPU' nun üzerinde ki bakır boruyu ve metal plakayı cpu ya bağlayan bir vida eksikti ve bilgisayarcıdan temin edip gerekli yere taktım.
5-) Temiz bir format atıp tüm sürücüleri ASUS' un resmi sitesinden kurdum.
6-) İşletim sistemini Windows 8.1' den Windows 10' a yükselttim.

Aklıma gelen son şey laptop fanını değiştirmek fakat onun da düzgün şekilde çalıştığına eminim 4400 RPM' e kadar çıktığını gördüm ve bu seviyelerde deli gibi ses yapıyor. Aklıma başka bir şey gelmiyor arkadaşlar çözüm önerisi olan var mı ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı