Intel HD Graphics 530 VRAM Yükseltme

NPhilippe

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,

530 VRAM yükseltemiyorum. BIOS'dan 512MB seçiyorum, Windows'da hala 128 MB görünüyor. CS:GO'da da MSI Afterburner ile bakıyorum. 210MB'ı geçmiyor, geçemiyor sabit 210.

Anakart: H110M Pro-VD

Selamlar,

530 VRAM yükseltemiyorum. BIOS'dan 512MB seçiyorum, Windows'da hala 128 MB görünüyor. CS:GO'da da MSI Afterburner ile bakıyorum. 210MB'ı geçmiyor, geçemiyor sabit 210.

Anakart: H110M Pro-VD

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorunu çözecek bir şey değil ki bu zaten böyle yapılıyor, ve olmuyor. 512 MB seçiyorum yeniden başlatıyorum hala 128 MB.

Olumsuz, her geldiğimde 512 MB yani bıraktığım gibi duruyor. Başka bir ayar daha mı açmak gerekiyor. Integrated Graphics Card kısmında;
PEG ve IGD seçimli bir ayar var. PEG ve 512 MB seçili. PEG seçiliyken altta Multiple... GPU gibi bir ayar var o Disable olarak ayarlı. IGD seçince o ayar kalkıyor. Birde Win8.1/10 Configration kısmında Windows 8.1/10 WHQL Support diye bir ayar var o Disable. Bu ayarları PEG yaptım, IGD yaptım, WHQL Support ayarını Enable yaptım. Ama hiçbir deneme fayda etmedi.

BIOS pilinin bitmiş olmasına imkan yok, ayarlar mevcut beni bekliyor her girişimde. Ayrıca saat sıfırlanması yada CMOS hatası vb. almıyorum. Kaldı ki yeni aldım sayılır anakartı 2 ayda BIOS pili bitmez. Bazı yerler Pre-Allocated diye bir ayardan bahsetmiş onu BIOS'da bulamadım.

@Recep Baltaş konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Anakart: MSI H110M Pro-vd
CPU: i3 6100
PSU: 500W 80+
RAM: 8GB 2400Mhz Tek Modül

Son düzenleme:
HD 530 WİN 7 de iken VRAM de sorun yoktu ne yaparsam onu gösteriyordu ama WİN 8.1 ve WİN 10 da driverları son sürüm yapmama rağmen olmuyor hep 128 MB olarak gözüküyor yeni driver çıkmış Ağustosta bir hevesle güncelledim gene olmadı @Recep Baltaş yardım bekliyoruz

Bende bu anakartı sipariş verdim cidden aynı sorun bende de çıkarsa kötü olur bence çözümü bulursan eğer mutlaka bizimle paylaş.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı