Intel HD Graphics Family Devre dışı bırakma

Ali Alpay

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda 2 tane ekran kartı var biri işlemcinin içindeki HD Graphics diğeri ise GeForce 840M.

Bilgisayarımın Marka ve Modeli: HP Pavilion 15-P017ST J1S73EA

PC de GTA V'i orta ayarlarda 45-50 FPS ile oynar iken ETS 2'yi 25-30 FPS alıyorum.
PES 2013 çalıştırmıyor PES 2019 rahat bir şekilde oynaya biliyorum. Sanırım bu olay Optimus Teknolojisi yüzünde gerçekleşiyor.
- PC güç tassaruf modun da değil yüksek performans modunda.
- BIOS'tan dahili GPU devre dışı bırakma diye bir seçenek yok.
- Aygıt yöneticisinden Inteli devre dışı bırakınca Nvıdıa ekran kartını kulanmıyor Mıcrosoft temel görüntü bağdaştırıcısını kullanmaya başlıyor bu seferde hiçbir oyun açılmıyor.
- Oyunlara sağ tıklayıp yüksek performanslı Nvıdıa grafik işlemcisi ile başlat seçeneğini kullandıgımda bir şey değişmiyor.
- Nvıdıa denetim masasında programları oyunlar tek tek seçtim gene sonuç değişmedi
Benim aklıma gelenler bunlardı. Sanırım PC eski oyunları algılamayıp HD Graphics ile başlatıyor. (Mortal Combat X de çalışmadı.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımda 2 tane ekran kartı var biri işlemcinin içindeki HD Graphics diğeri ise GeForce 840M.

Bilgisayarımın Marka ve Modeli: HP Pavilion 15-P017ST J1S73EA

PC de GTA V'i orta ayarlarda 45-50 FPS ile oynar iken ETS 2'yi 25-30 FPS alıyorum.
PES 2013 çalıştırmıyor PES 2019 rahat bir şekilde oynaya biliyorum. Sanırım bu olay Optimus Teknolojisi yüzünde gerçekleşiyor.
- PC güç tassaruf modun da değil yüksek performans modunda.
- BIOS'tan dahili GPU devre dışı bırakma diye bir seçenek yok.
- Aygıt yöneticisinden Inteli devre dışı bırakınca Nvıdıa ekran kartını kulanmıyor Mıcrosoft temel görüntü bağdaştırıcısını kullanmaya başlıyor bu seferde hiçbir oyun açılmıyor.
- Oyunlara sağ tıklayıp yüksek performanslı Nvıdıa grafik işlemcisi ile başlat seçeneğini kullandıgımda bir şey değişmiyor.
- Nvıdıa denetim masasında programları oyunlar tek tek seçtim gene sonuç değişmedi
Benim aklıma gelenler bunlardı. Sanırım PC eski oyunları algılamayıp HD Graphics ile başlatıyor. (Mortal Combat X de çalışmadı.)
Bende de aynı sorun var ya çözemedim.

Win 8.1 görür görmez anladım, şuna bakarak çözebilirsin: [Çözüm] NVIDIA Denetim Masası Erişim Reddedildi - Technopat Sosyal
Ayrıca entegre ekran kartını family adı altında görüyorsan güncel olmayan bir sürücü kullanıyorsun demektir, bununla İntel Graphics XXXX olarak ne olduğunu anlayıp sürücü yükleyebilirsin Intel® Driver & Support Assistant
Dediğim gibi o videoda da gösterilenlerin hepsini yaptım keşke yazılanları okusaydınız.

Devre dışı bırakırsan Nvidia asla çalışmaz. Intel HD Graphics sürücüsünün kesinlikle yüklü olması gerek. Tüm sürücüleri kaldır. Daha sonra sırayla ilk Intel, sonra Nvidia sürücülerini yükle.
Nvidia'yı yüklerken temiz kurulum kutucuğunu işaretle. Daha sonra masaüstü sağ tıklayarak Nvidia denetim masasını aç. 3D ayarlarının yönetilmesi kısmından tercih edilen grafik işlemciyi yüksek performanslı Nvidia olarak değiştirip uygula. Bundan başka hiçbir ayar yapmana gerek yok. Oyunları teker teker göstermene de gerek yok. Tüm oyunlar Nvidia ile açılır. PES 2013 ise Nvidia ile açılması için PES 2013 en son güncellemeleri ve kitserver yükle. Kitserver13 klasörünü oyunun yüklü olduğu klasöre doğruca atıyoruz. Kitserver13 klasörünün içine girip manager.exe'ye sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırıyoruz ve pes2013.exe'yi seçip Attach butonuna tıklıyoruz. Sonra yine kitserver13 klasörünün içindeki config.exe'ye sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırıyoruz. Enable custom resolution işaretleyip çözünürlüğümü giriyoruz (1366 768 gibi). Daha sonra enforce picture quality işaretleyip High işaretliyoruz. Son olarak da gamespeed 1.00 ayarlı olsun. İsterseniz bunu kafanıza göre değişebilirsiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra Save butonuna tıklıyorsunuz. Artık oyun sorunsuzca ekran kartını kullanabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı