Intel HD Graphics ve düşük sistemler için oyun önerisi listesi

bananaguy

Centipat
Daha fazla  
İntel HD Graphics ekran kartı ve 4-8 GB RAM ile oynanabilecek oyunlar

Öncelikle merhaba, 12 yıllık düşük seviyede bir bilgisayarım var ve bu bilgisayarı yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum. Benim gibi sistemi düşük olan arkadaşlar için bir oynanabilecek oyun listesi hazırladım. Buradan istediğiniz kategoride oyunu seçip oynayabilirsiniz. Bazı oyunlarda kaç FPS alındığını da yazacağım. Bazı oyunlar düşük FPS ile oynatıyor fakat bu oyunları çıkarırsak, sürekli kendini tekrarlayan aynı kategoride oyunlar kaldığı için maalesef onları da koymak zorunda kaldım.

SİMÜLASYON OYUNLARI

Judgesim

Bu oyunda herhangi bir grafik ayarı olmadığı için direkt oynamak zorundasınız. Ortalama 15-20 FPS arası oynatıyor.
Bir hakimlik oyunu, bir sürü suçlu ve suç türü var. Bir yandan hikâye de bulunduruyor. Amacınız, bir hakim olarak size atanan davaları incelemek ve doğru kararlar vermek. Gelen maaşınızla ailenizi geçindirmek.

Prison Architect
Bu oyunda da bildiğim kadarıyla bir grafik ayarı yok fakat en az 45 FPS ile oynayabilirsiniz, çok rahat kaldırır.
Amacımız, kendi isteklerimize bağlı bir hapishane oluşturup, orada hüküm giymiş suçluları barındırmak ve ortamı huzurlu kılmak. Onun dışında bir hikâye bölümü de bulunuyor fakat hikâye bölümü oyunu öğretmek amacıyla yapılmış gibi gözüküyor, çok bir senaryosu bulunmamakta.

People Playground
Bu oyunda FPS'inizi etkileyecek çok bir ayar yok ama eğer çok fazla bir şey oluşturmazsanız, rahat bir şekilde oynarsınız.
Bu oyun, ragdoll fiziklerine sahip, içinde aşırı fazla kan bulunduran mod yükleyebileceğiniz bir oyun. Burada insanlara testler yapabilirsiniz veya otomatik sistemler, binalar, evler, yapılar yapabilirsiniz. İçinde bir sürü şey bulunduran bir oyun. Kimisi için bu oyun güzel gelse de kimisi için bazen psikopatça geliyor. Kendi deneyimlediğime göre çok da sarmayan bir oyun. Kendi kafanızda roleplay veya senaryo kurabilirsiniz fakat eninde sonunda sıkılıp bırakıyorsunuz.

OMSI 2
Bu oyunda FPS ayarları var, istediğinize göre şekillendirebilirsiniz. Eğer oyunun kendi içinde bulundurduğu bir haritada oynayacaksanız, en az 40 FPS alabilirsiniz. Fakat onun dışında otobüs modları, harita modları kurabiliyorsunuz ve eklentiler FPS'inizi düşürüyor.
Öncelikle bu oyun aşırı gerçekçi bir otobüs sürme oyunu. Oyunu öğrenmesi ilk başlarda zor fakat öğrenince çok keyif alıyorsunuz. Kendim bu oyunu oynadım ve hoşuma gitti. Ayrıca bu oyunu Türkiye’de oynayan çok oyuncu var ve gerçekten güzel büyük haritalar, otobüs modları yapıyorlar. Onun dışında tabii ki farklı yabancı oyuncuların yaptığı haritalar ve araba modları da bulunuyor. Sisteminizin rahatça kaldırabileceği bir oyun.

Coffee Talk Serisi
Coffee Talk ve Coffee Talk 2 olarak iki adet oyundan bahsedeceğim. İkisinde de FPS ayarı yok ama oyun zaten küçük bir şey, çok rahat bir şekilde 60-70 FPS alırsınız.
Bu iki oyun, birbiriyle bağlantılı ve tamamen hikâye odaklı bir oyun. Oyunda sadece gece açılan bir kafenin sahibi ve baristasıyız. Gelen devamlı müşterilerimiz bulunuyor, bu kişilere kahve yapıyoruz, aralarında geçen konuşmaları dinliyoruz veya bazen bizimle sohbet ediyorlar, onları dinliyoruz ve cevap veriyoruz. Fakat cevap seçme gibi bir şey yok, oyunun kendi belirlediği cevaplar var, otomatik olarak o cevabı veriyor. Bazı içeceklerin tarifini söylemeden sipariş veriyorlar. İnternetten bakabilirsiniz, bakmazsanız da genellikle yanlış içeceği verirsiniz fakat hikâyeyi bir kez etkilemesi dışında başka hiçbir etkileme olmuyor. Oyunu anlamanız için kesinlikle önce ilk oyun olan Coffee Talk’ı oynamalısınız.

POLİSİYE OYUNLARI

Police Stories

FPS hakkında bilgim yok fakat deneyimlediğim kadarıyla gayet akıcı bir şekilde oynatıyor.
Küçük bir operasyonla başlayan ve büyük kapsamlı bir çetenin peşinden ilerleyen iki polis memurunu oynuyoruz. Amacımız, operasyonları iyi bir şekilde yerine getirerek diğer bölümlere ulaşmak. Hikâye ağırlıklı bir oyun ve bitirmesi uzun sürebiliyor.

Police Stories: The Academy
FPS hakkında bilgim yok fakat deneyimlerime göre akıcı oynatıyor.
Listede bulunan Police Stories oyunundaki iki polis memurunun önceki hayatını ve eğitimini anlatıyor. Öncelikle bu oyunu oynamanıza gerek yok, istediğiniz oyundan başlayabilirsiniz çünkü hikâyenin çok da bir başlangıç yeri bulunmuyor.

Door Kickers 2: Task Force North
Normal ayarlarda 30 FPS, eğer ayarları düşürürseniz biraz artıyor fakat FPS'i etkileyecek çok grafik ayarı yok oyunun içinde.
Öncelikle oyunda hikâye bulunuyor fakat çok da hikâye ağırlıklı bir oyun değil, öylesine koymuşlar gibi basit bir hikâyesi var. Çoğunlukla oynanış ağır basıyor. Ready Or Not oyununa benzer, hem düşük sistemli hem de kuş bakışı biçiminde bir oyun. Amacımız, bölgelere operasyon yapmak. Çok fazla seçeneğiniz var, isterseniz bam güm girip her yeri inletebilir veya sessizce taktiksel bir biçimde ilerleyebilirsiniz. Taktik sistemi çok gelişmiş değil, ben oynadığımda açıkçası taktik sistemi yetmedi fakat basit bir biçimde taktik yapabilirsiniz.

STRATEJİ OYUNLARI
Öncelikle bu kategoriye başlamadan önce bir notum var, ben strateji oyunları kategorisinde çok tecrübesi olmayan birisiyim. Oynasam ancak 2 oyun oynamışımdır. O yüzden burada oyun sayısı az ve popüler oyunlar bulunuyor. Eğer işinize yaramazsa bu kategoriyi benden değil de farklı yerlerden öğrenebilirsiniz.

Age Of History 2
FPS hakkında bilgim yok fakat deneyimlerime göre gayet akıcı bir biçimde oynayabilirsiniz. Oyunun içinde grafik ayarları yok diye biliyorum, yanlışım varsa affola.
Çok lafa gerek yok, zaten bu oyunu hepiniz biliyorsunuzdur diye düşünüyorum. Fakat bilgisi az olan veya bilmeyen arkadaşlar varsa, kısa özet geçeyim. Bu oyunda bir sürü senaryo var: modern dünya, 2. dünya savaşı, 1. dünya savaşı gibi. Bu senaryolarda istediğiniz ülkeyi seçebilir veya kendi ülkenizi oluşturup ülkenizi yönetiyorsunuz. İstediğiniz ülkeyle müttefik, dost olabilirsiniz, istediğiniz ülkeyle düşman olabilirsiniz, size kalmış. Ayrıca oyunda Türk oyuncuların da geliştirdiği bir sürü mod bulunuyor. Senaryolar hakkında bilgim yok fakat illaki bazı oyuncular farklı senaryolarda yapmıştır diye düşünüyorum. Son olarak bu oyunu multiplayer olarak oynayabilirsiniz.

Age Of History 3
FPS hakkında bilgim yok, oyunu oynama sürem maksimum 10 dakika fakat akıcı bir şekilde oynatıyor.
Yeni çıkış yapmış olan, yine listede bulunan Age Of History 2 oyunuyla aynı biçimde bir oyun fakat bu oyunda yeni ve iyi özellikler var. Şu an Türk oyuncuları tarafından paylaşılan fazla bir mod yok fakat ileride geleceğini düşünüyorum. Şu an için multiplayer modu yok fakat geliştirici tarafından hazırlanılıyor. Aynı zamanda Türk bir ekip tarafından multiplayer modu hazırlanıyor. Aralarındaki tek fark, Türk oyuncuların yapacağı multiplayer modunda bilgisayar ve telefon, tablet aynı odada oynayabilecek. Geliştirici ise böyle bir özellik getirmeyecek diye biliyorum. Hangisi ilk önce çıkarırsa ya da hangisini tercih ederseniz, o modda multiplayer oynayabilirsiniz.

Hearts Of Iron IV
FPS hakkında hiç bilgim yok fakat en az 30 FPS alırsınız diye tahmin ediyorum.
Bu oyun hakkında çok bilgim bulunmuyor, o yüzden çok bir bilgi veremeyeceğim. Fakat bu oyunda yine ülke yönetiyorsunuz. Önceki bahsettiğim Age Of History serisinden farklı olarak bu oyun daha gelişmiş ve içinde daha fazla özellik barındıran bir oyun.

SPOR OYUNLARI

Fifa 14/Pes 14 VE ÖNCEKİ SERİLERİ

Zaten başlıkta göreceğiniz üzere Fifa 14 ve Pes 14'ü önceki serilerinide oynayabilirsiniz en az 45 fps alırsınız.
Öncelikle tüm oyunları farklı farklı yazacaktım fakat uzun ve gereksiz olacağını düşündüm bu yüzden böyle bir şey yaptım. Bu iki oyunda futbol oyunu isterseniz teknik direktörlük yapıp takımınızı üstlere çıkarabilir, diğer takımlardan teklif alabilirsiniz, istersenizde oyuncu olup goller atabilir veya farklı şeyler yapabilirsiniz. Önerilerim; oyunu gamepad ile oynarsanız daha iyi olur. Pes'i arkadaşınızla vs atmak veya dümdüz normal maç yapmak için oynayabilirsiniz. Fifa serisi oyuncu kariyeri ve teknik direktör kariyeri için daha geliştirilmiş bir oyun, onu tercih edebilirsiniz.

Fishing Planet
En düşük ayarlarda maksimum 15 fps ile oynarsınız fakat balıkçılık oyunu arayanlar için çok farklı bir şans yok.
Şimdi diyeceksiniz ki kardeşim, spor oyununda balıkçılık oyunu ne arıyor fakat benim araştırdığım kadarıyla ve oyununda kategorilerinde spor oyunu yazması nedeniyle spor oyunları kategorisine koydum. Oyun multiplayer fakat arkadaşla oynamak biraz sıkıntılı uğraştırıyor fakat YouTube'dan izleyip yapabilirsiniz. Oyun gerçekten aşırı büyük bir haritaya sahip, gerçek dünya haritasındaki göller bulunuyor. Bu göllere seviyenize göre gidebiliyorsunuz fakat bir yere gitmeden önce bilgilendirme videolarını izleyin. Bu oyunu aktif olarak oynayan ve 20 seviyede olan biriyim. Eğer bilgilendirme videosu izlemeden giderseniz çok feci para kaybedersiniz, o yüzden her hareketinizden önce bilgilendirme videoları izleyin. Çok detaylı bir oyun. Olta setleri kurabilirsiniz, balık tutma taktikleri kullanabilirsiniz. Burada anlatsam bir ömür sürer o yüzden YouTube videoları izlemeniz daha iyi olur.

theHunter Classic
Düşük ayarlarda 15-17 fps fakat yine fazla bir şansınız yok, başka avcılık oyunu yok fazla.
Oyunun hikayesi yok, tam olarak multiplayer değil. Oyunda amacınız silah setleri veya arbalet setleri ile hayvanları avlayıp para kazanmak. Eğer oyuna gerçek para yatırmazsanız kasılmak zor ama eğlenceli ve başına oturursanız paranızı kasabileceğiniz bir oyun. Yine detaylı bir oyun, tutorial videoları izleyebilirsiniz. Türkiye'de çok tutorial videosu yok, bu yüzden yabancıları izlerseniz daha iyi olur.

SON
Şu anlık liste bitti fakat eğer aklıma gelirse veya yeni oyunlar bulursam bu listeye ekleyeceğim ve aktif tutacağım. Biliyorum biraz kötü ve az oyun olan bir liste oldu fakat burada bahsettiğim sistem ve diğer düşük sistemli arkadaşlar için oyun sayısını arttırmaya çalışsam aşırı kötü ve saçma oyunlar ekleyebilirim. Onlara da gerek yoktu zaten amacım öyle çok fazla oyun paylaşmakta değildi, sadece kendi çapımda insanlara bir öneride bulunmak istedim. Eğer sizde aklınızda bir oyun varsa onu söyleyebilirsiniz, benim yanlışlarımı düzeltebilirsiniz. Beni hakaret dışında her türlü şekilde eleştirebilirsiniz. Umarım listede kendinize göre oyun bulabilirsiniz.

Hocam bence en iyisi eski bile olsa Geforce 720 ekran kartı olan bilgisayara geçmeniz hiç olmazsa eski grafikli oyunları sorunsuz oynarsınız

Hocam bence en iyisi eski bile olsa Geforce 720 ekran kartı olan bilgisayara geçmeniz hiç olmazsa eski grafikli oyunları sorunsuz oynarsınız
Düşük sistemi yeterince kullandım ve daha devam edeceğim bir süre. Bundan sonra Geforce 720 gibi ekran kartları almak yerine eğer ailemden izin alabilirsem ve para bulabilirsem direkt olarak iyi bir sistem toplayacağım.

Düşük sistemi yeterince kullandım ve daha devam edeceğim bir süre. Bundan sonra GeForce 720 gibi ekran kartları almak yerine eğer ailemden izin alabilirsem ve para bulabilirsem direkt olarak iyi bir sistem toplayacağım.

Loosles scaling programıyla FPS iki katına çıkarılabilir bu arada. Ben de GTX 1050 Ti'dan RTX 4060 laptopa geçtim. En kısa zamanda iyi bir sistemin olur umarım.

Loosles scaling programıyla FPS iki katına çıkarılabilir bu arada. Ben de GTX 1050 Ti'dan RTX 4060 laptopa geçtim. En kısa zamanda iyi bir sistemin olur umarım.

Nasıl bir şey?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bir şey.

Steam'de var. Oyunda en az 30 FPS almalısın. Ayarlara göre FPS'ini ne kadar arttıracağı değişir.
Şimdi baktım düşük sistemlerde çok kullanışlı değilmiş. En azından GTX serisinden ekran kartı olmalı. Ben GTX 1050 Ti ile RDR2 de 1080p yüksek ayarlarda normalde 30FPS alıyordum. Program sayesinde 60 FPS oynuyordum.

Uygulamayı sizden duydum ilk defa. İşe yarar bir uygulamaymış fakat maalesef aktif olarak oynadığım oyunlarda 30 FPS alamıyorum ama not ettim eğer bir gün kullanabilecek bir oyun bulursam deneyeceğim teşekkürler.

Nvidia geforce 820 m de işe yararmı

ETS 2 oynuyorum 30 FPS aldığımı düşünüyorum arada takılmalar oluyor bunu yaparsam FPS yükselir mi? Oyunu Steam'den indirmedim

NVIDIA GeForce 820 m de işe yararmı.

ETS 2 oynuyorum 30 FPS aldığımı düşünüyorum arada takılmalar oluyor bunu yaparsam FPS yükselir mi? Oyunu Steam'den indirmedim.

En az hangi ekran kartı olmalı bilmiyorum ama dene bence. Olmazsa iade edersin.

2 gb ramle olur mu hocam? Ekran kartı sis mirage 3 1 gb vram:256 mb işlemci:İntel core 2 duo t5459

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…