Intel HD3000 sisteme macOS kurulmalı mı?

Kasıyor işte yalan mı söylüyorum yani :/

Hocam sistem Windows 7'yi çok rahat çalıştırır hatta 7'yi geçelim 8.1 de bile rahat çalışması gerekli. HDD nizde sorun olduğunu düşünüyorum ben. Eğer SSD'ye geçebilirseniz Windows 10 bile kurulabilir hatta.(8.1 kadar akıcı çalışmasada kurulabilir.)

4 GB RAM HD grafik 3000 100GB HDD i3-2328m işlemci.

Tavsiyem Linux bir dağıtım olacaktır distrowatch üzerinden bakıp bir sürü var zaten ama genel olarak söylenen kolay olanlar Linux Mint Xfce veya Xubuntu öneririm eğer daha önce kullandıysanız Arch Linux da öneririm çok hafiftir ve çok da işlevseldir Eğer Windows'dan yön şaşmam derseniz Windows 7 kurmayın bence artık güvenlik güncellemeleri olmayacak bu yüzden yüklemenizi tavsiye etmem çünkü kritik bir açık çıkarsa kimse yüzünüze bakmaz. En azından Windows 8.1 Industry Pro kurun gayet hafiftir. macOS için bir şey diyemem şahsen hiç kullanmadım.

Windows 8.1 lite kursam öyle bir şey varmıdır?

Tamam o zaman Manjaro kuracağım teşekkürler
Manjaro kurma, Fedora veya Ubuntu tercih et. Aur paketlerinin hepsi yok Manjaro'da, Arch tercih edeceksen çok sevmesem de Endeavour OS tercih et. Performans farkı Arch tarafında yapay olarak fazla gözükebilir ama zamanla kullandıkça farkı olmuyor, kernel ayarı vs. ile de sorunsuz çalışır Ubuntu. Şu an Ubuntu 22.04 kullanıyorum ve sorunsuz, bundan önce Fedora kullanıyordum o da sorunsuzdu ancak Rawhide denerken sorun bulunca beta sevdama ara verdim.

Windows 8.1 lite kursam öyle bir şey varmıdır?
Windows tarafında custom kuracaksan AtlasOS kur, scriptleri açık kaynak yani güvenilir. Sorunsuz optimize edilmiş sistem.

Fedorada arch tabanlımı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…