Intel HM65 sistem SATA 3 destekliyor mu?

Tarçın07

Decapat
Daha fazla  
Beyler HWiNFO64'den baktım ve bu sonuç çıktı. Şimdi şu konuyu açığa getirelim.
-Neden 3 tane SATA port var diyor?
-Bende SATA 3 var mı, yani SSD taksam tam performans alabilir miyim?
-Depolama alanımı boşaltıp disk birleştirme yapınca biraz düzeldi, eskisi kadar kısa aralıklarla donmuyor ama yine donuyor. Bu sorunu SSD çözer mi?
-Bilgisayar 10-11 senelik.
-Sistem özellikleri= i5 2450M, GeForce 610M-Intel HD Graphics 3000, Intel HM65, 4 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Destekler ve performans alabilirsin ama performans alacağın SSD bağlı.

Sağ ol kardeşim ama bir de bir şey soracaktım, dediğim gibi SSD oyun performansını etkiler mi?
Zula oynuyorum arada bir donuyor bu donma süreside 3-4 sn sürüyor, lütfen bana SSD'nin çözeceğini söyleyin

Sağ ol kardeşim ama bir de bir şey soracaktım, dediğim gibi SSD oyun performansını etkiler mi?
Zula oynuyorum arada bir donuyor bu donma süreside 3-4 sn sürüyor, lütfen bana SSD'nin çözeceğini söyleyin

Sistemini yazarsan anlarım ama SSD çözebilir.

Sistemini yazarsan anlarım ama SSD çözebilir.

İşlemci: Intel i5 2450M.
RAM: 4 GB.
Ekran kartı: Intel HD Graphics 3000, ya da GeForce 610M de olabilir.
Grafik kartı: GeForce 610M hangisiyse, bilmiyorum
anakart: Intel HM65.
Depolama: HDD Toshiba.
DirectX 11.
Windows 7 Home Premium.
Laptop: Acer Aspire5750G.
Sorun: Oynarken FPS'i çok iyi alıyorum ama rada bir donuyor durduk yere, ve bu donma 1-2 sn sürüyor, oyuna başladığımda bu süre 3-4 sn oluyor ama sonra 1-2 sn ye düşüyor biraz oynayınca.
Oynadığım oyun Zula. Sistem gereksinimlerine baktığımda tek uymayan şey Intel HD Graphics 3000. ama Zula en az Intel HD Graphics 4000 istiyor. SSD çözermi, please answer, pleaseeeee!

İnternet ping yani gecikmesi olabilir ama SSD çözümdür.

Desteklemiyor, SATA III desteği HM76'dan sonra geldi. Yine de SSD almanıza engel değil, HDD'den çok daha hızlı olur.

O zaman üstteki görüntüde neden SATA 3 supported yazıyor? Onu cevapla. Yav niye kimse bir şey bilmiyor anlamadım ki? Adamlar saçama sapan bir konu açıyor, nem kaç yüz mesaj alıyor. Hala anlamış değilim?
O zaman üstteki görüntüde neden SATA 3 supported yazıyor? Onu cevapla. Yav niye kimse bir şey bilmiyor anlamadım ki? Adamlar saçama sapan bir konu açıyor, nem kaç yüz mesaj alıyor. Hala anlamış değilim?
özürdilerim biraz sert çıkmış olabilirim. Ama lütfen şu yazdıklarımı okuıyun ve ona göre cevap verin

Son düzenleme:
Desteklemiyor, SATA III desteği HM76'dan sonra geldi. Yine de SSD almanıza engel değil, HDD'den çok daha hızlı olur.
Öncelikle hocam benim cihazım HM65 çipset kullanıyor. Ve ben bu sistemde Barracuda 120 SSD'yi SATA 3 hızlarında kullanıyorum. HM65 ve üstüne SATA 3 desteği var yani. HM55 ve altına SATA 3 desteği yok. 2011 yılında SATA 3 teknolojisi geldi. Ve o yıl çıkan tüm çipsetler SATA 3 destekliyor. Sadece bu uyumluluk için "Default" olarak gelmiyor. BIOS üzerinden " SATA Gen3" seçeneğini aktif etmesi gerekiyor kullanıcının.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…