i3 10100; R3 3100'e oranla özellikle oyun tarafında bir tık daha güçlü bir işlemci, HOI 4'de benim bildiğim kadarıyla tek çekirdek performansına önem verdiği için FPS bazında 10100 modeliyle karşılaştırmalı olarak oransal düzeyde ciddi seviyede olmasa da bu değerler daha yüksek olur. Size kalmış, ikisi de güzel işlemciler bana kalırsa, eğer ki sık sık sistem güncellemesi yapan birisiyseniz AMD kanadı
@Yener K. hocamın da belirttiği gibi yükseltme tarafında maddi olarak daha avantajlı bir konumda, ayrıca benzer bütçede R3 3300X olsaydı kesinlikle Intel'i eler; o CPU'yu önerirdim, yer yer oyunundan oyununa R5 3600'ü bile geride bırakabildiği gibi 4+0 CCX çekirdek konfigürasyon yapısıyla dizayn edilmiş oyun odaklı canavar Ryzen CPU'lardan birisi.
10100 noktasında ise; anakart olarak k serisi olmayan 10.nesil Intel işlemciler için; normalde ortalama bütçede önerilmesi tavsiye edilen, H ve B çipsetler arasında neredeyse fiyat olarak fark olmadığı için B460 seçim olarak daha sağlıklı bir konumdaydı ancak şu anki kur itibarıyla H410 yonga setli bir anakart biraz daha uyguna geliyor, örnek bir mobo:
Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol