Muhatap olmuyormuşBunu yazdığın için seninle muhattap bile olmuyorum. Pentium 4 devrinden çık geri gel. Ciddiyim yani dalga falan geçmiyorum yanlış düşünme tarzı. Pozitif yaklaşıyorum sana karşı.
Birisi 1700 lira ve masrafsız birisi 3000 lira ve soğutucu masrafı var mesela?
Reis şimdi hangi ekran kartını takacağına bağlı. 3060Ti kadar 12100F olur ama onun üstü için 5600 alabilirsin. OC işine girmeyeceksen sıvı soğutma almana gerek yok ama yine de kule tipi alacaksın kaçarın yok. 300 lira farkla 12400F de alınabilir. Soğutucu masrafı yok tak senelerce kullan. 13. nesil desteği de var ileride istersen işlemciği de değiştirirsin sana kalmış. Ama alamam dersen normal bir ekran kartına 12100F.
Ha bu arada diğer arkadaşlar için belirteyim 12100F'e 2 hafta sonra RTX3090 takıyorum. Hem de 1080P'de kullanacağım. 2K monitör alana kadar 3070 performansı ile devam edeceğim önemli değil. Şimdi bana sorsanız geçen sene bu işlemci alırken şimdiye göre pişman mısın diye kesinlikle hayır.
Bunu yazdığın için seninle muhatap bile olmuyorum. Pentium 4 devrinden çık geri gel. Ciddiyim yani dalga falan geçmiyorum yanlış düşünme tarzı. Pozitif yaklaşıyorum sana karşı.
Birisi 1700 lira ve masrafsız birisi 3000 lira ve soğutucu masrafı var mesela?
Reis şimdi hangi ekran kartını takacağına bağlı. 3060 Ti kadar 12100F olur ama onun üstü için 5600 alabilirsin. OC işine girmeyeceksen sıvı soğutma almana gerek yok ama yine de kule tipi alacaksın kaçarın yok. 300 lira farkla 12400F de alınabilir. Soğutucu masrafı yok tak senelerce kullan. 13. nesil desteği de var ileride istersen işlemciği de değiştirirsin sana kalmış. Ama alamam dersen normal bir ekran kartına 12100F.
Ha bu arada diğer arkadaşlar için belirteyim 12100F'e 2 hafta sonra RTX3090 takıyorum. Hem de 1080P'de kullanacağım. 2K monitör alana kadar 3070 performansı ile devam edeceğim önemli değil. Şimdi bana sorsanız geçen sene bu işlemci alırken şimdiye göre pişman mısın diye kesinlikle hayır.
Ben de şu an okudum da neden sıvı soğutucuya kafa takılmış ki onu çözemedim valla. Dümdüz al bir soğutucu yeter, o da 700 800TL artık ne kadarsa o kadar. 2k 3k sıvı soğutmaya vereceksen daha üst düzey bir işlemci al ki parasına değsinKonu copy-paste çöplüğüne dönmüş, 5600 daha iyi bir işlemci, rakibi 12400F %5 falan geride, 12100F alınır ama 5600 varken alınmaz, SE 214XT soğutur zaten.
Dostum kaç saattir sıvı soğutma diyosun. Sanki 5000 serisi OC kapasitesi dolu, en ekstrem şartta %10 fark çok zor, stokta ya da PBO'da SE-214XT gibi bir model yeter de artar.
Intel i3-12100F Dört Çekirdek 3.30 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i3-12100F Dört Çekirdek 3.30 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i3-12100F Dört Çekirdek 3.30 GHz İşlemci özelliklerini incele, 1.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com 
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci özelliklerini incele, 3.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com 
Aralarındaki fiyat farkı halis mi?
Alternatif: Intel i5-12400F Altı Çekirdek 2.50 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Ben de şu an okudum da neden sıvı soğutucuya kafa takılmış ki onu çözemedim vallahi. Dümdüz al bir soğutucu yeter, o da 700 800TL artık ne kadarsa o kadar. 2K 3K sıvı soğutmaya vereceksen daha üst düzey bir işlemci al ki parasına değsinben mesela stok fanla şu an her oyunda (ayarlar 2K-4K ve Ultra oluyor) maksimum 77 derece görüyorum ki o da TLOU ve Valorant (işlemci sömürücü ) oyunlardı. CPB kaparsan zaten 60 65 dereceye düşüyor ki işlemci ekstrem bir şekilde ısınmıyor. 
Bu değerler soğutucusuz mu ölçüldü?Soğutucu alıp rahatlatırsın ama şunu diyeyim. Kaç saat RDR2 oynadım, 72 derece ve üstünü geçmedi min 69larda dolaştı. CPB kapasam büyük ihtimal 65i bile geçmezdi.
Ayarlar : 1440p, Bütün Ayarlar Ultra, Res Scale 1.500x.
Onun dışında diğer yazılanları okumadım. RDR2 sıcaklandırması hakkında bilgilendirme yapayım dedim, intel iyidir kötüdür, anakart falan falan diğer arkadaşlar demiştir zaten.
Soğutucusuz evet stok fan.Bu değerler soğutucusuz mu ölçüldü?
Yapmayın lütfen, bu kadar fanboyluk fazla. 13900K vs işin içine girince neredeyse AMD işlemcileri benzer performansları yarı güç tüketimiyle veriyor. Araştırmanızı öneririm özellikle 3d işlemci modellerini.Bence, iyi bir sıvı soğutucu ile Intel işlemcileri tercih etmek mantıklı olabilir. AMD'nin kötü olduğunu söylemiyorum, ancak enerji verimliliği söz konusu olduğunda, Intel daha az güç tüketerek daha fazla iş yapıyor. AMD, daha yüksek enerji tüketimiyle daha yüksek performans sunuyor ve "AMD ver abi bana elektiriği bak nasıl cayır cayır çalışıyorum diyor" diyor. Bu nedenle, ev kullanıcıları, enerji tüketimini göz önünde bulundurarak Intel işlemcilerini tercih etmeyi düşünmelidir. 
Valla kasamı görmüyorumYalnız buradaki Intel kutulu filan değil ikinci elIntel Core i3 12100F Soket 1700 12. Nesil İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Intel Core i3 12100F en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da burası daha doğru olur. 
Sıvı soğutucu kullanmamışsınız belli ki sıvı soğutucu SSD gibi bir şeydir.
Daha iyi soğutur.
Daha sessizdir.
Daha estetik güzeldir.
Yapmayın lütfen, bu kadar fanboyluk fazla. 13900k vs işin içine girince neredeyse AMD işlemcileri benzer performansları yarı güç tüketimiyle veriyor. Araştırmanızı öneririm özellikle 3D işlemci modellerini.
Bunun dışında Intel'in giriş seviyesi en alt modelini, objektif bir şekilde F/P oranı en yüksek işlemciye tercih ettiğinizi söylüyorsunuz. Elbette sizin tercihiniz ancak burada bütçesi kısıtlı ve bu noktada bilgi eksiği olan biri var. Dolayısıyla göreviniz bence objektif olup konu sahibinin en optimal seçimi yapmasını sağlamaya çalışmak.
Son olarak da tekrar söylüyorum 5600 için sıvı soğutma veya pahalı bir kule tipi soğutucuya gerek yok. Stok olarak da gayet dibini sıyırırsınız eğer iyi bir hava akışı olan kasanız varsa. Kullanmadan lütfen ezbere AMD çok ısınıyor iyi para verip soğutucu almanız lazım eheheheh yazmayın. Zira 4 yıldır her çıkan seride aynı şeyler yazılıyor ve hiçbirinin gerçeklik payı yok. Dediğim gibi son kez söylüyorum 3600X'e de aynı şeyler söyleniyordu ve yıllardır sorunsuz stok soğutucu ile kullanıyorum. Bir de sıvı soğutma falan yazmışsınız daha fazla ileri gitmeyin lütfen çünkü ciddiye bile alınmayacak derecede saçmalamaya devam ediyorsunuz.
Dolayısıyla aşağıda işlemci fiyatlarını atmışsınız ancak, anakart fiyatlarını da atmanızı tavsiye ederek sizi tekrar objektif olmaya davet ediyorum.
Hocam arkadaş büyük ihtimalle ben sıvı soğutucu yazdığım için sıvı soğutucu diye tutturdu. Yazdığınız SE-214XT modeli işlemcinin sıcaklığını düşürecekse ve 700 800 lira gibi bir fiyata bunu yapacaksa ben kesinlikle 5 5600 alırım. Ben sıvı soğutucusuz soğumaz diye düşünüyordum onun için sıvı soğutucu yazıyorum 1 saattir kusuruma bakmayınKonu copy-paste çöplüğüne dönmüş, 5600 daha iyi bir işlemci, rakibi 12400F %5 falan geride, 12100F alınır ama 5600 varken alınmaz, SE 214XT soğutur zaten.
Dostum kaç saattir sıvı soğutma diyosun. Sanki 5000 serisi OC kapasitesi dolu, en ekstrem şartta %10 fark çok zor, stokta ya da PBO'da SE-214XT gibi bir model yeter de artar.