Intel i3 12100F vs AMD Ryzen 5 5600 işlemcili sistem

Bana ileride anakart ile uyumlu upgrade onerisi soyler misin? Gidip de 5950X deme şimdi. AM4 soket üzerinde olduğu için mantıklı bir yükseltme yok ileride.
Siz baya ciddisiniz bir de. Ryzen 5 5600 ile sadece r7 5800x arasında bile dünya fark var. Intel sizi fonlasa bu kadar savunmazsınız. 5950X'e sahip olma şansınız olsa Intel'in adını unutursunuz burda ahkam kesiyorsunuz. Gerçekten fanboylar insanı çok güldürüyor. Ben Intel de kullandım zamanında memnundum da ama bunu da göz ardı edecek kadar kör olamazsınız.

Senin gibi ahlaksız birisine daha fazla cevap vermeyeceğim hayırlı geceler.
Neden hocam? Değersiz kanıtı olmayan fikrinizi savunamadınız mı? Normalde fikirlere saygılıyım ama içi boş arkası dolu olmayanlara değilim kusura bakmayın. Ayrıca cahile cahil demeyecem de ne diyeceğim? Hakaret etmeden düzgünce anlattım size orada neyin ne olduğunu hala kestirip atıyorsunuz. Gidip kazık yemeye devam edin iyi akşamlar.

Yahu isteyen istediği kazığı yer benim derdim ülkemizin kısıtlı ekonomik şartlarında başkalarını da fanboyluk uğruna veya sadece yediği kazığı savunmak için yanlış bilgilendirenlerle. 3-4 bilindik yabancı kaynaktan detaylı incelemeleri izleseler böyle olmadığı görülüyor zaten.

Ney böyle değilmiş?

Şu ekonomide insanlar saçma ürünlere saçma fiyatlar vermesin diye uğraşıyoruz. 2 tane bilgisiz eleman ortaya çıkıp milletin aklını karıştırıyor. Amd Intel önemsiz hangisi kullanıcıya yarıyorsa onu seçmek gerek. Yoksa o babalarının firması gibi savunan arkadaşların parasını önemsediğim yok isterlerse 10 bin lira ödesinler beni bağlamaz.

Ney böyle değilmiş?
Demin anlattıkları saçmalıkları söylüyor. Sayfa 4 ve 5'teki.

Intel kullandığımı görüp fanboy olduğumu mu düşündün? Sadece ileride anakartın yükseltme yapmaya uygun olmadığını söyledim. AM4'ün sonsuza kadar sürecek hali yoktu, zaten yıllardır aynı soketi kullanıyolardı. Ayrıca size 13900K'ya sahip olma şansı verilse satıp AMD alırdınız sanırım.

Hocam 13900K alacak insan test vs incelemez zaten alır geçer ne harcadığı elektriğe ne de ısınmasına bakar. Burada konu bütçe meselesi dolayısıyla günümüz ve güncelleme halindeki potansiyeli önemli. Dolayısıyla burada AM4 plartformu her iki durumda da ağır basıyor.
Hayır dediklerinizde sorun yok zaten, ikinizde aynı şeyi savunuyorsunuz. Ondan sordum.
Sanırım yanlış anladınız, yazdıklarım Grim'e değil ilk sayfalarda 12100 almasını tavsiye edip 5600'ün stok soğutucu ile performans vermeyeceğine ve daha pahalıya patlayacağını söyleyen arkadaşaydı.

Tamam da VRM yeterse taş gibi 5800x3D var, H610'da 5800x3D dengi bir işlemci için VRM yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…