Intel i3-5005U laptopu hızlandırmak

Yer
Jefe de Todos Los Jefes.
Daha fazla  
Meslek
Social Media Expert
Selamlar. Yaklaşık 5-6 yıllık bir dizüstü bilgisayarım var. Bu bilgisayarı hiçbir bileşen eklemeden (belki RAM desteği yapabilirim) hızlandırmak istiyorum. Neler önerirsiniz?

Intel i3-5005U 2.00 GHz.
4 GB DDR3 RAM.
500 GB HDD.
Intel Graphics.

Selamlar. Yaklaşık 5-6 yıllık bir dizüstü bilgisayarım var. Bu bilgisayarı hiçbir bileşen eklemeden (belki RAM desteği yapabilirim) hızlandırmak istiyorum. Neler önerirsiniz?

Intel i3-5005U 2.00 GHz.
4 GB DDR3 RAM.
500 GB HDD.
Intel Graphics.

2 RAM slotu var ise boş kalan 2.slota bir tane daha 4 GB DDR3 RAM takarsanız Dual Channel çalışacağı için performans artışı olur.

Bileşen eklemeden bu iş çok zor. Fakat daha düşük bir işletim sistemi'ne geçmek daha rahatlatabilir cihazı ( Linux'un hafif yazılımları ya da Windows 7 )
SSD takmak her zaman işe yarar. 2 dakikada açılan bilgisayarım SSD ile 10 saniyede açılmıştı.

Düşük bütçede bu SSD'yi öneririm. O paraya aldığınız en kaliteli SSD o olur.

Bir kaç donanım değişikliği yapmadan pek performans artışı olmaz. RAM Eklemek ve HDD yerine SSD takmak bunlardan birkaçı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı