Intel i3 @530 2.93 GHz Overclok Yapma

by_okn

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda uygulanan işlemi İ3 @530 GHz (2.93 GHz'den 4.4 GHz'e) yükseltmesini anlamadım. Şu an elimde kullanıyor olduğum işlemci ile aynı özelliklere sahip olan işlemci için oyun performans overclocku yapmak istiyorum. Maksimum neler yapabilirim? 4 GHz gibi yükseliş için hangi ürünleri almam gerekiyor acaba?
Yardımınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.

En yüksek değer işlemcinin silikon kalitesine bağlıdır. Overclock konusunda kesin değerlerden bahsedilemez. Şansınıza iyi bir işlemci çatar ve hava soğutma ile kolayca 4 GHz'e ulaşırsınız. Kötü bir işlemci çatar ve OC konusunda sıkıntı çekersiniz. Bunun yanında anakart, bellekler ve soğutmanız da önemli tabi.

2.93 GHz'den 4 GHz'e çıkabilmeniz gerek. Ek voltaj vermek gerekebilir tabi. Soğutma olarak da ısı boruları olan harici bir soğutma yeterli olacaktır. Tercihen dört ısı borusu olan en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…