Intel i3-6098P ve GTX 1050 Ti Gaming X darboğaz yapar mı?

scythenes

Centipat
Daha fazla  
Bu bilgisayarda darboğaz yaşamam ne kadar mümkün? Bence oyun testlerinde aldığım sonuçlar gösteriyor gibi. İşlemci %100 kullanım ama ekran kartından tık yok. %50 yukarısını görmüyor. Sonuçları ekran kartının Shadow Play uygulamasından canlı takip ederek aldım. Defalarca kez forumlarda aradım. Bu işlemciyle bu GPU darboğaz yapar mı diye. Ama gördüğüm tek sonuç "darboğaz yapmaz, işlemci tam uygun" gibisinden yorumlar var. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Darboğaz ise işlemciyi değişmeyi düşünüyorum.

• PSU: Thermaltake 500W 80+
  • Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X
  • İşlemci: Intel i3 6098p 3.6GHz çift çekirdek.
  • RAM: 8 GB 2133MHz DDR4 G.Skill Aegis.
  • Anakart: MSI H110M Pro VD.
  • Depolama: Kioxia 240 GB SSD.
  • Depolama 2: WD-WD10EZEX-08wn4a0 1 TB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemimiz benziyor biraz konudan alakasız ama RAM'i 16 yaparsan iyi bir performans artışı oluyor ben öyle yaptım.

Zaten RAM'i de yükseltme planım var. Ama önceliğim işlemci olduğu için şimdilik RAM yeterli. RAM olmasa bilgisayar çalışmaz değil yani. Oyunlarda gerektiğinden düşük performans alıyorum. İlk başta şaşırdım.

İ5 7600 alırsam bu anakarta bir sıkıntı çıkarır mı?

Zaten RAM'i de yükseltme planım var. Ama önceliğim işlemci olduğu için şimdilik RAM yeterli. RAM olmasa bilgisayar çalışmaz değil yani. Oyunlarda gerektiğinden düşük performans alıyorum. İlk başta şaşırdım.

İ5 7600 alırsam bu anakarta bir sıkıntı çıkarır mı?
Olmaz hocam.

Fakat BIOS Update yapmanız lazım.

BIOS Update yaptım zaten. En son 2018'de bir sürümü çıkmış onu USB'ye yükleyip hallettim.

Konuyu güncelliyorum. Bilgili arkadaşlar bu konuda beni aydınlatırsa çok memnun olurum. Teşekkürler.

Hocam BIOS Update yaptıysanız o zaman takabilirsiniz sorun olmaz. Fakat şu an darboğaz var onu belirteyim. Anakartınız 6. ve 7. nesil işlemcileri destekliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı