Öncelikle sistemi 5 gün sonra alacağım. Şu an ekran kartı MSI GTX 950 ve Monitör BenQ RL2455 aldım.
Geri kalanları 5 gün sonra alacağım. Sistem hakkındaki fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Hayır, ileriye dönük olmaz. Güç kaynağını 750w alalım ileriye dönük olur muhabbeti geçmiş yıllarda kaldı. Günümüzde hem işlemciler hem de ekran kartları, git gide daha düşük tdp değerleri ile piyasaya çıkıyor. Bu bağlamda güç kaynağını daha yüksek almanın bir mantığı yok.
Sistemde herhangi bir sıkıntı yok, kasa sisteme göre biraz pahalıya kaçsada ileriye dönük olacaktır.
Bana soracak olursanız 700 TL'yi gtx 950 ye vereceğinize, 700 tl ye vatandan r9 380 2gb alsanız çok daha iyi olur, hatta bütçe arttırabilirseniz 4gb versiyonunu şiddetle tavsiye ederim. Zira günümüzde AAA oyunlar ortalama 3,5 gb VRAM ihtiyacı duyuyor.
Öncelikle sistemi 5 gün sonra alacağım. Şu an ekran kartı MSI GTX 950 ve Monitör BenQ RL2455 aldım.
Geri kalanları 5 gün sonra alacağım. Sistem hakkındaki fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Eki Görüntüle 174385
Kasaya çok gereksiz seviyede yüksek para vermişsin Zalman Z3 Plus+PSU'nun 550W modelini tercih et verdiğin fiyat farkına değecek bir fark olmayacaktır kasada çünki.Bunun dışında RAM'leri 4X2 tercih et.
Kasa birazda zevk işi bence, şu duruşuna asaletine bakarmısın kasanın, ben buradayım diyor resmen Sonuçta hayatımızda kaç kere kasa değiştiriyoruz, almışken hoşumuza gideni almalıyız bence.
Ram'lerin 4x2 çalışması küçük bir miktar istikrar sağlasa da, ileride 8 gb tek modül ram'e 2. bir 8gb takıp 16 gb yapma imkanı daha ön planda bence. Sadece 2 ram slotu mevcut anakartın sonuçta.
450w güç kaynağı alıp aksiyon yaşamaya gerek yok. Almışken 500+ üzeri alsınki sıkıntı çekmez ve riske atmış olmaz. Ayrıca daha uygun bir kasa alırsanız ekran kartını r9 380 yapabilirsiniz.
Anakartı PRO-Vd modelini alırsanız daha ucuza gelecektir zaten harici ekran kartı alacaksanız bunun önemi yok. Ramleri tek modül kullanmak daha mantıklı bu anakart için.
450w güç kaynağı alıp aksiyon yaşamaya gerek yok. Almışken 500+ üzeri alsınki sıkıntı çekmez ve riske atmış olmaz. Ayrıca daha uygun bir kasa alırsanız ekran kartını r9 380 yapabilirsiniz.
Anakartı PRO-Vd modelini alırsanız daha ucuza gelecektir zaten harici ekran kartı alacaksanız bunun önemi yok. Ramleri tek modül kullanmak daha mantıklı bu anakart için.
450w rahatlıkla yetecektir. Kasa bence biraz zevk işi ve böyle bir kasa alırsa ileride sistem değiştirdiğinde felan yeni kasa almaz. (Ekran kartı zaten alınmış yapacak birşey yok artık.)
Benimde önerim tek slot 8gb ram almanız.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Kart zaten 90 Watt bile çekmiyor ileride de upgrade yapmicam direk yeni sistem alacağım için bu sistem böyle kalacak yani. Kasa çok hoşuma giden yeni bir kasa olduğu için zorlayıp almak istiyorum alamazsam da Corsair 100R almayı planlıyorum.
Anakart ı sizce B150 Gaming e zorlasam daha mı iyi olur? Yoksa para israfı mı yapmış olurum?
Kasa olarak şık bir kasa arıyorsan Zalman R1'e bak derim. Sistem güzel. Anakart yerine işlemciyi yükseltmen daha iyi olur. İ5 6402P öneririm. İlerde neden yükseltme yapmayacağını da pek anlamadım.
Kasa olarak şık bir kasa arıyorsan Zalman R1'e bak derim. Sistem güzel. Anakart yerine işlemciyi yükseltmen daha iyi olur. İ5 6402P öneririm. İlerde neden yükseltme yapmayacağını da pek anlamadım.
Bu idarelik bir sistem gibi benim için. 1-1.5 sene tüm oyunları high civarında açması benim için yeterli. Sonrasında çok daha sağlam bir sistem topliyacağım şuan elimde bunları alacak kadar para var.