Intel i3 6100 RX 470 Darboğaz

sametcanaydogdu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yakın zamanda bir sistem toplamayı düşünüyorum. Intel i3 6100 ile RX 470 kullanmayı düşünüyordum fakat birkaç test videosu izledim ve darboğaz olduğunu gördüm. Video linkleri:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunda çok fazla yok gibi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

GPU tam kullanılıyor fakat CPU çok yüksek:

CPU'nun yüksek olmasının sebebi 2 Cores 4 Threads olmasından dolayı. Bu yüzden giriş seviyesi oyun için i3 6100 kullanılır. i5 6400 olsaydı 2-3 FPS fark olurdu. Ama 4 çekirdekten dolayı işlemci çok yorulmazdı ve işlemci kullanımı daha düşük olurdu. Şöyle düşün;
Bir işi iki işçi yapıyor.
Bir işi dört işçi yapıyor.
Tabii ki iki işçi yaparsa kişi başına çok iş düşer ve işçiler daha çabuk yorulur. Ama dört işçi çalıştığı zaman iş paylaşımı daha çok olur ve az yorulurlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı