Intel i3 6100 vs Core 2 Quad Q9650

Orhan Horuz

Hectopat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda görüldüğü gibi işlemciler arasında oyun performansı bakımından gözle görülür bir fark yok. Bende Intel Xeon X5460 işlemcisi mevcut. Bu işlemci Q9650'den biraz daha önde. Bu bakımdan yeni bir ekran kartı almayı planlıyorum. RX 460'ın yeterli olacağını düşünüyorum. Genellikle H1Z1, CS:GO, Rocket League, Battlefield serileri vb. oyunlar oynuyorum. Sizin yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
PSU yeterli, işlemci eski ama güçlü. RX 460 için yeterli geleceği kanaatindeyim. Araştırdığım kadarıyla anakart da uyumlu. Teknik olarak zaten uyumlu ama bazen yine de eski anakartlar güncel ekran kartlarını çalıştırmayabiliyor. Kullandığınız monitörün çözünürlüğü nedir?

PSU yeterli, işlemci eski ama güçlü. RX 460 için yeterli geleceği kanaatindeyim. Araştırdığım kadarıyla anakart da uyumlu. Teknik olarak zaten uyumlu ama bazen yine de eski anakartlar güncel ekran kartlarını çalıştırmayabiliyor. Kullandığınız monitörün çözünürlüğü nedir?

Acer 18.5 inç 1440x900. Genellikle oyunları 720P'de oynarım.

Siz de onay verdiyseniz alacağım Yusuf Bey.

Açıkçası çok eski sistemlere yeni ekran kartı koyulmasını pek doğru bulmuyorum. Güncel sisteme sahip olmak önemli. Yakın zamanda sistem yenileme gibi bir düşünceniz varsa tabii ki alınabilir. İşlemci daha önce söylediğim gibi, eski ama güçlü. GTX 970 ile darboğaz yapıyor bu işlemci, yani ekran kartına gücü yetmiyor. Ekran kartının bir kısmı kullanılamadığı için o kullanılamayan kısmının parasını boşuna vermiş oluyorsunuz. GTX 970 ile olan testte %60 civarı kullanılıyor kart. İşlemci 4.00 GHz'e overclock edilirse %75-80 civarına çıkıyor kullanım. En azından baktığım bir testte durum buydu. RX 460 GTX 970 kadar güçlü bir kart olmadığı için darboğaz daha az olacaktır, belki olmayabilir bile. Sistem bu haliyle işlemciye overclock yapılırsa kafanız biraz daha rahat olur. Kötü bir seçim olmaz ama her zaman %100 performansta çalışmayabilir kart bilginiz olsun. İsterseniz birkaç yetkilinin daha görüşlerini alalım.
@Mikail Fidan @JaroxJamaica @Asım Demir

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu video sana yol gösterir. Q9550 ve GTX 750 Tİ ile yapılan teste darboğaz olmamış. Senin elindeki işlemci bu işlemciden daha güçlü. RX 460 ile GTX 750 Tİ arasında da çok fark yok, bu yüzden darboğaz olmayacaktır.

Videoda görüldüğü üzere fiyat performans olarak cok iyi. Aslında RX 470 bile alınabilir. @Yusuf Ensar Ertan

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı