Intel i5-10500 ve RTX2080 Super sistem

dudex767

Femtopat
Parçaları tek tek araştırarak biraz da dengeleme yaparak şöyle bir şey çıkarttım ortaya. Büyük ihtimalle alacağım çünkü karar vermek çok zor. Mümkün olduğunca en kaliteli markaları tercih etmeye çalıştım.
650W 80+ PSU çoğu kaynakta bu sistem için yeterli gözüküyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bir de 1080P monitör kullanıyorum. i5 10500 RTX2080 Super ile darboğaz yaşatır mı?
İncehesap'tan hiç alışveriş yapmadım ama adını çok kez duydum. Problem yaşatmazlar inşallah.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçaları tek tek araştırarak biraz da dengeleme yaparak şöyle bir şey çıkarttım ortaya. Büyük ihtimalle alacağım çünkü karar vermek çok zor. Mümkün olduğunca en kaliteli markaları tercih etmeye çalıştım.
650W 80+ PSU çoğu kaynakta bu sistem için yeterli gözüküyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bir de 1080P monitör kullanıyorum. i5 10500 RTX2080 Super ile darboğaz yaşatır mı?
İncehesap'tan hiç alışveriş yapmadım ama adını çok kez duydum. Problem yaşatmazlar inşallah.

Bence yeterli demelerine bakmayın garanti olarak daha yüksek PSU kullanın ne olur ne olmaz.

Çoğu otomatik psu hesaplama aracı 500-520 watt tüketeceğini söylüyor. Yabancı kaynaklarda bu şekilde sistemleri 600w psu ile de çalıştıranlar olmuş.

Bende isterim daha yüksek PSU alayım daha kaliteli bir kasa alayım ama bütçemi zaten aşarak bu noktaya geldim. Bir yerden kısmak gerekiyor. Kasa süper kaliteli birşey değil ama o paraya power boost falan o tür markaların kasaları var.

Darboğaz konusunda sorun edilmeyecek kadar 1080p de olabileceğini söylüyorlar ama bir üst seviye işlemci seçmem demek 600 TL daha artırır fiyatı.
Bütçe ne kadar.
Bu topladığım sistem 12.336 TL tutuyor. Kredi kartına taksitle alacağım oda üzerine bir 600 700 TL daha koyuyor. Kredi kartımın limiti 13.300 TL :D

Limiti de %100 doldurmak istemiyorum.

Ayrı ayrı başka sitelerden alabilir misin? Bu arada Z serisi anakart alırsanız hem daha ileri dönük hem daha iyi hem de daha performanslı olur çünkü RAM frekansı kısıtlaması sebebiyle bayağı performans düşüşü olabiliyor H ve B anakartlarda o yüzden Z490-A pro/Z490-P ya da mümkünse TUF Z490, Z490 Tomahawk ya da Z490 GAMING Edge almaya çalışın ve kasa olarak Airhawk Duo daha iyi olur.

1080p 240/280 Hz bir monitör kullanmıyorsanız 2080 Super gibi bir ekran kartı şu an için biraz gereksiz, FHD çözünürlük bandında üst limit olarak RTX 2070 Super seçilebilir, i5-10500 de 1080p'de paşa paşa besler bu kartı. Bunların haricinde net bütçeyi belirtmenizde fayda var, belki bu iki kombin yerine daha iyi bir sistem toplanabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı