Intel i5 10600 alınır mı?

• Konuyu başlatan aasper
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 3.984
Ana karttan ziyade işlemciyi hangi ekran kartı ile kullanacağın önemli. Ayrıca sistemi ne amaçla kullanacağın da önemli. Bu bilgileri de verirsen daha verimli cevaplar alırsın.

OC yapamazsınız 10600'e. Z490 almanızın sizin için tek avantajı daha yüksek MHz'li RAM desteği olması. Bunu bilerek Z490 alın.

OC yapacaksanız sonu ''K'' ile biten işlemcilerden alacaksınız. i5 10600K mesela. Fakat onlarda da stok soğutucu bulunmuyor.

Ana karttan ziyade işlemciyi hangi ekran kartı ile kullanacağın önemli. Ayrıca sistemi ne amaçla kullanacağın da önemli. Bu bilgileri de verirsen daha verimli cevaplar alırsın.

RTX 3070 çıkınca almayı düşünüyorum fakat fiyatı yüksek olursa RTX 2070 Super alacağım bir de oyun için kullanacağım. Şunu da belirtiyim maksimum 1-2 sene içersisinde i7 bir işlemciye geçeceğim.

OC yapamazsınız 10600'e. Z490 almanızın sizin için tek avantajı daha yüksek MHz'li RAM desteği olması. Bunu bilerek Z490 alın.

OC yapacaksanız sonu "k" ile biten işlemcilerden alacaksınız. i5 10600K mesela. Fakat onlarda da stok soğutucu bulunmuyor.

Dediklerinizin farkındayım overclockdan anlamadığım için yapamıyacağım zaten o yüzden bunların bilincindeyim belirttiğin için teşekkür ederim.

RTX 3070 çıkınca almayı düşünüyorum fakat fiyatı yüksek olursa RTX 2070 Super alacağım bir de oyun için kullanacağım. Şunu da belirtiyim maksimum 1-2 sene içersisinde i7 bir işlemciye geçeceğim.

Dediğimi yaparsan i7'ye gecmene gerek kalmaz.
YouTube'da tonlarca video var.
Profesyonel olmana gerek yok.
Yine de sen bilirsin.

Butcen yeterse 10600K ve kule tipi soğutucu al.
İyi bir OC çek.
Çok daha yüksek bir performans alırsın.

Maalesef bütçem yetmiyor bir de overclockdan hiç anlamam girişmek istemiyorum o yüzden.
Bence sadece oyun için kullanacaksan i7 işlemciye geçmene gerek yok. Bütçen yeterli değilse zorlamana gerek yok.

i7'ye ileride geçmeyi şu yüzden düşünüyorum RTX 3070 alırsam darboğaz olacaktır o yüzden.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı