IO ve SA voltajların kaç? Elini biraz korkak alıştırmışsın gibi geldi bana, 4000 MHz'in üstüne çıkabilirsin.
ES olduğundan olsa gerek, 1.35 IO ile 4200 MHz falan görebiliyor olman lazımdı. Tabii bellek kontrolcüsü şans işi ama ES olduğu için şans faktörün daha düşük.IO 1.350, SA 1.300.
Daha yüksek MHz'lerde sorun yaşadım. Ama tekliflere açığım tabi. Hangisini değiştirmem, güncellemem gerekiyorsa söyleyebilirsiniz hocam. Çok prof birisi değilim.
ES olduğundan olsa gerek, 1.35 IO ile 4200 MHz falan görebiliyor olman lazımdı. Tabii bellek kontrolcüsü şans işi ama ES olduğu için şans faktörün daha düşük.
DJR ile 4200 MHz'de mavi ekran yemen mümkün değil normal koşullarda. Çünkü DJR, voltaj ve frekans canavarı.Daha düşük değerler, yüksek MHz yemiyor. Çipten mi işlemciden mi anlamıyorum. RAM teste soktuğumda mavi ekran yiyorum. Sanırım RAM çipinden.
DJR ile 4200 MHz'de mavi ekran yemen mümkün değil normal koşullarda. Çünkü DJR, voltaj ve frekans canavarı.
Alt değerlerin hepsini yüksek gir ki hatanın frekanstan mı kaynaklı olduğunu rahatlıkla görebilesin.O zaman işlemciden kaynaklı.
Ama bu alt değerler ile mavi ekran alıyorum. Alt değerleri sıfırlayıp 4200'e çektikten sonra mı alt değerleri girmeliyim?
Alt değerlerin hepsini yüksek gir ki hatanın frekanstan mı kaynaklı olduğunu rahatlıkla görebilesin.
Örneğin ben frekans denemesi yaparken gecikmeleri 20-30-30-70 falan giriyordum ki hatanın gecikmelerden değil frekanstan olduğunu gözlemleyebileyim.
4200 olduysa 4200'ün stabilite testini yap. Ondan sonra gecikme düşürme işlemine başla. Prime95 LargeFFTs testi yap 15 dakika kadar. WHEA veya Prime95 üzerinde çekirdek hatası görürsen stabil olmamış demektir.Evet, 4200 oldu gecikmeleri otoya alınca. Şimdi gecikmeleri tek tek düşürüp denemek lazım.
4300-4400 denedim de testte sorun çıkardı, mavi ekran verdi.
Alt gecikmeler hakkında bilgin var mı? @BerkayZ87