Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Uzun zamandır bir masaüstü PC istiyordum, hayatım boyunca hep laptop kullandım. Meslek lisesinde yazılım bölümü okuyorum o yüzden artık bir masaüstü bilgisayarı alma vaktimin geldiğini düşünüyorum. 2 aya yakın süredir araştırıyorum ekran kartı olarak RX 6700XT alacağım, fakat işlemci olarak ilk başlarda i512400F düşünsem de alacağım hazır sistem de Ryzen işlemcinin 2K ya yakın daha ucuz olduğunu gördüm. Sistemin yanına monitör, hoparlör gibi ek malzemeler alacağım için çok fazla uçuk fiyatlı sistem almak istemiyorum. Yapacağım işler de oyun oynamak, video izlemek belki yayın açmak gibi klasik şeyler eski laptopu ise okula götürüp getirmeyi planlıyorum. Karasız kaldığım sistemler bunlar sizce aralarında dağlar kadar performans olur mu? Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Sinerji Zote Intel Core i5 13400F 16GB 512GB NVMe M.2 SSD RTX4060Ti [Oyun Bilgisayarı] fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Sinerji Pycton Intel Core i5 13600KF 32GB 1TB NVMe M.2 SSD RTX4070Ti [Oyun Bilgisayarı] fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
İki sistem de sizi üzmez, 5600 gayet iyi bir işlemcidir fakat AMD olan sistemi almak istiyorsanız kasayı kesinlikle değiştirin derim. Powerboost marka bir PSU kullanmak istemezsiniz kesinlikle.