Intel i5 12450H işlemci ısınıyor

anil_1907fb

Centipat
Daha fazla  
Merhaba Acer Nitro 5 model bir laptopum var.
i5 12450H işlemci.
RTX 4050 (140W) ekran kartı var. Bilgisayarın performans modunda ağır diyebileceğimiz tüm oyunlarda işlemci 98-100 derece çalışıyor (The Last of Us, Uncharted vb oyunlarda). Varsayılan modda biraz daha insaflı değerlerde olsa da performans modunda sıcaklıklar böyle. FPS kaybı ya da drop sorunu yaşamıyorum. Bu normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nitro 5 kasalarda soğutma maalesef efektif değil. ThrottleStop ile Turbo'yu kapatmayı dene. Genelde hikayeli oyunlarda 8-10 FPS kaybı oluyor ama sıcaklık bir hayli düşüyor.

Cihazınızı ne zaman aldığınızı ve en son ne zaman iç temizliğini yaptığınızı belirtirseniz, sorunun kaynağını anlamak daha kolay olabilir, belki de bir bakım zamanı gelmiştir.

Eğer cihazınızın bakım zamanı henüz gelmemişse ya da yeni bakım yaptırmışsanız ilk olarak, güç seçeneklerinden ve dizüstü bilgisayarınızın kendi kontrol merkezinden güç modunu "Dengeli" olarak ayarlamayı deneyin. Bu basit ayar sıcaklıkların bir miktar düşmesine de yardımcı olabilir.

Termal macun değişimi ve fan temizliği yapıldıktan sonra bile eğer sıcaklıklar hala yüksek seyrediyorsa, harici bir laptop soğutucu kullanmayı düşünebilirsiniz. Fikir vermesi açısından, aşağıya inceleyebileceğiniz iki farklı soğutucu modeli ekleyeceğim.

Kaba ve sesli olması problem değil soğutma performansı benim için önemli diyorsanız;
https://www.akakce.com/laptop-sogut...notebook-sogutucu-stand-fiyati,978616726.html

Daha şık, sade aynı zamanda sesi az ve işlevsel bir şey arıyorsanız aktif olarak kullandığım soğutucuyu önerebilirim;
https://www.akakce.com/laptop-sogutucu/en-ucuz-tx-acnbps03-1-fanli-15-6-fiyati,83588658.html

"Undervolt" işlemi uygulamakta bir seçenek ancak bu laptop için gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
PTM 7950 modelini alabilirsen çok iyi olur eğer alamazsan geçiçi olarak Turbo Boost'u kapatabilirsin ama FPS'i bir nebze düşürüyor.

Laptobun altında sıcak havayı atabileceği kadar bir yükselti varmı?

Bakımlar vs. de yapılsa durum ortada soğutma performansı laptopun o işlemciye yeterli değil sadece eğer arkadaşların dediklerini yaptıktan sonra azaltmak istiyorsanız işlemcinizin çekirdeklerini kapatabilirsiniz.
(Bu da bir negatif çözüm)

Nitro 5 kasalarda soğutma maalesef efektif değil. ThrottleStop ile Turbo'yu kapatmayı dene. Genelde hikayeli oyunlarda 8-10 FPS kaybı oluyor ama sıcaklık bir hayli düşüyor.
Hocam bu yorumu görmeden önce throotle stop uygulamasınu denemek istedim the last of us oyununda işlemciyi 40 wata sabitledim işlemci şuan 90 dereceyi bile görmüyor

Teşekkür ederim

Teşekkür ederim
throotle stop uygulamasıyla şuan çözüm buldum sanırım

Termal Macun'u pump out yapmış olabilir. Çoğu kişi termal pad alarak sıcaklık sorununu çözmüşler. Benim işlemci de aylardır 100 derece çalışıyor bir sorun çıkmadı. 2 sene önceki macunla duruyor. Turbo Boost'u kapatarak da sıcaklığı düşürüyor ama işlemci düşük hızda çalışacağı için performans düşük oluyor önermiyorum. Bu yüzden mecbur 100 derece de oynamak zorunda kalınıyor.

Hocam throotle stop uygulaması ile işlemcimin wattını kısıtladım turbo boost kapatmaktan çok daha verimli çünkü performans kaybı 0 işlemci 10-13 derece daha serin çalışıyor sizede tavsiye ederim (sadece İntel işlemcilerde kullanılabiliyor diye biliyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…