Intel i5 2500K Yükte 95-100 Derece

Atalay95

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımın işlemcisi çok hızlı ısınıyor. Açınca 45-55, oyun vb. uygulamalar açınca 95-100'e kadar artıyor. Bu süre 20-25 saniye.
  • CPU= Intel i5 2500K (Stok soğutucu)
  • GPU= MSI GTX 950
Termal macun değiştirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende Intel i3 4170 vardı, 95-100 ulaşmazdım ama yükte 80-85 dereceye çıkardı. Termal macun sürmeme rağmen böyleydi. Bilen kişilere götürdüm yani ben de anlıyorum ediyorum da mecburi bir götürüştü, işlemci soğutucusu değişti ve termal macununu düzenli bir şekilde sürmediğimi söyledi, şimdi sistem yükte 55, çok zorlarsam 60 dereceyi geçmiyor.

Bende Zalmanın soğutucusu vardı. Yükte 90 dereceye gelip bilgisayar kapanmıştı sonra Vatandan Xigmatek Achilles aldım ve şu anda overclocklu yükte 55-60 derece ne kadar termal macun sürsenizde soğutucu işlemciye oturmadığı sürece sıcaklık hep yüksek kalıyor benim tavsiyem anakartınıza göre bir soğutucu almanız mesela benim anakartıma stok soğutucu gitmiyor illaki kule tipi soğutucu almak gerekiyor.

125 TL bütçeye:
110 TL bütçeye:
Bütçe kısıtlı olduğu için çok seçenek yok. 125 TL için önerdiğim modelin performansını biliyorum, topladığım bir sistemde test ettim. Fiyatına göre güzel performans veriyor. Ancak diğer 110 TL dediğim modeli test etmedim. Ürün hakkında tecrübem yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı