İntel İ5 3230M İşlemci Sorunu

KupaBeyi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat sosyal üyeleri ve yöneticileri,
Benim çok büyük bir sorunum var... Asus K55VJ model laptopa sahibim. İşlemcimde çok büyük bir sorun var. İntel i5 3230M işlemcim 1.17 Ghz'de sabit çalışıyor... Bütün oyunlara girip çıktım,bütün zorlayıcı programları denedim ama sonuç değişmedi 1.17 Ghz ile 1.25 Ghz arasında dolaşıyor işlemcim. Orjinal 2.6 Ghz ve Turbo Boost ile 3.10 Ghz... Bu sorun neden kaynaklanmaktadır ? Çözümü nedir ?

Laptop özelliklerim:
Samsung 4x2 8 GB 1600Mhz DDR3 Ram
Nvidia GT 635M ekran kartı
İntel İ5 3230M İşlemci
1 TB Hdd
Windows 8 Pro 64 bit

Son düzenleme:
%100 Kullanımda 2.60 Ghz'de çalışması lazım. Yani güç tasarrufu yapmak için boştayken o hızda çalışır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopum bütün modlarda max 1.25 GHZ de çalışıyor. Örnek; Metin2 oynarken 1.20 Ghz Euro Truck Simulator 2 oynarken max 1.25 Ghz internette gezerken 1.17 Ghz yani bu boş modda felan değil bütün modlarda oyun oynarken boştayken internette gezerken her şeyde min 1.17 max 1.25 Ghz ye ulaşıyor...
İşlemcim bozuldu mu ? Yenisi mi almam gerekir ? İntel İ5 3230M yerine yine intel serisi olmak şartıyla hangi işlemciyi takabilirim ?

BIOS'ta CPU Energy Saving gibi ayar varsa onu disable yap. Ben de var mesela onu açtığın zaman işlemci hızı turbo hızına da çıkabiliyor. BIOS'u kontrol et derim.

Tamam kontrol ediyorum şimdi bilgi için teşekkür ederim burdan tekrar cevap atarım

Chipseti güncellemeyi de dene.

Bios a baktım ve öyle bir şey bulamadım sadece şu vardı en yakın "Power Off Energy Saving Enabled" onu Disabled yaptım başka benzeri bişey yoktu... Sorun hala devam ediyor işlemci 1.17 Ghz de stabil çalışıyor...

Güç Seçenekleri - Plan Ayarlarını Düzenle - Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir - İşlemci Güç Yönetimi - En Yüksek İşlemci Durumu'nu %100 olarak değiştir.

Valla kardesım i5 işlemcin varsa sana tavsiyem yeni işlemcinde yine i5 olsun. Cunku i5 yapısıyla uretilen bir laptoba gidipte i7 işlemci takman pek sağlıklı olmaz. Sorun yasarsın, cunku i5 işlemci 35 volt güçle çalısır, i7 işlemcide 45 voltta çalısır. Buda özellikle laptop'larda sogutma sıstemın iyi değilse ısı problemi yaratır. Fazla ısıda anakartına zarar verir. O yuzden i5 ise yeni işlemci takcaksanda yine git i5 taktır. Tavsıyem budur. Saygılar.

Güç Seçenekleri - Plan Ayarlarını Düzenle - Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir - İşlemci Güç Yönetimi - En Yüksek İşlemci Durumu'nu %100 olarak değiştir.

Denedim sorun yine düzelmedi.

Kardeşim tavsiyen için çok teşekkür ederim. Benimde aklıma bu yöntem geldi, olmadı. Yapacak bir şey yoksa yine İntel İ5 3xxx serisinden yani 3.Nesil İ5 işlemci bakacağım yenisinden. Ama kurtarmanın bir yolu var mı diye bakıyorum. Servise göndersem garanti dışına çıktı ürün laptop'u kendim açtım ve termal macun yeniledim. 2-3 ay önce o yüzden garanti kapsamı dışında kaldı. Tamire göndersem acaba ne kadar ücret çıkartır ? =/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…