Intel i5 4200M Nvidia GT 745M Darboğaz Sorunu

Hakan0066

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Sistemim:
  • Casper Nirvana
  • Intel i5 4200M 2.50 GHz (Turbo 3.10 GHz)
  • 6 GB DDR3 RAM
  • Nvidia GT 745M
  • 500 GB 5400 RPM HDD
  • Windows 7 Ultimate
Oyun oynarken işlemcimin darboğaz yaptığını düşünüyorum. Ama internette benim işlemciye GTX 970 falan darboğaz olmaz diyolar. GTA 5'te CPU kullanımı 100. Bir türlü indiremedim. Bir de ısınma sorunum var. Fan temiz, termal macun yenilendi. Casper olduğu için mi böyle acaba? Bir de BIOS'tan power bölümünden fan hızı ayarlanıyomus. Bende power bölümü yok. Teşekkürler.

Düzeltme: Ayarları biraz yükselttikten sonra CPU kullanımının 30-40'lara indiğinin, ekran kartının kullanımının 100 olduğunu gördüm. Fakat kullanımı daha 1 GB'ye ulaşmamışken. Ekran kartı 2 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuç olarak sorun çözülmüş sanki? Ekran kartı kullanımı %100 olması güzel. Oynadığınız 2 GB VRAM'in hepsine ihtiyaç duymamış demek ki, o anlık 1 GB yeterliymiş. Oyunlar arasında farklılık gösterebilir. Seçtiğiniz ayarlara göre doku pakedi (Texture ayarları) boyutu VRAM'i etkiler.

Ceza yedim buradan yazıyorum. İlgin için teşekkürler. İnternette araştırdım %100 olması güzel diyorlar ama bende %100 olunca oyun kasma yapıyor ve bu çok can sıkıcı. Bu sorun daha bugün çıktı, önceden işlemci 100'dü bu sefer ekran kartı oldu. Bir de BIOS'tan fan hızını ayarlayabiliyormuşuz ama bende power bölümü yok. :(

Uyarı aldığınızda süreyi beklemeniz gerekiyor, yeni hesap açmanız değil. Yeni hesap açtığınız sürece Sosyal'den mahrum kalacaksınız.

Ekran kartının %100 kullanımı bilgisayarı kastırmaz. Sorunun kaynağı başka. Şu an işlemci darboğazını çözmüş durumdasınız. BIOS'ta power bölümü olmayabilir, her anakartta BIOS aynı olmaz. 26 Temmuz'da mesaj yazdığınızda size yardımcı olmaya çalışacağım.

Oyunu güncelledim ve ekran kartım güncel. Ama oyunun ayarını bir türlü yapamadım. Ayarı düşükken kasıyor, yüksekken kasıyor ama ortada kasmıyor. Arada takılmalar yapıyor. Bunları kapatmam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı