Intel i5 4460 MSI GTX 960 FPS Düşme Sorunu

DexTerSPARK

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese hayırlı günler diliyorum. Bazen oyun oynarken FPS düşüşleri yaşıyorum. CS:GO, LoL, H1Z1 bunları oynarken bazen 150 FPS bazen ise 20 FPS'ye kadar düşüyor.
  • CS:GO 150-200 arası bazen ise 40-60 arası,
  • LoL 250-300 arası bazen ise 80-90 arası,
  • H1Z1 125-150 arası bazen ise 20-30 arası.
Ekran kartımın bütün güncelleştirmeleri tamamdır. En son sürümü kurulu olup. Win 10 kullanıyorum. Bu durum bilgisayarıma reset attığımda düzeliyor. Bazen ise reset atsam bile düzelmiyor. Kendiliğinden düzelip duruyor olabilir onu tam ben de çözemedim. Aklıma takılan bir soru var. Bu sıkıntı neyden kaynaklı olabilir? Sürekli olarak oluyor. Oyunun ortasında değil oyunu açar açmaz bu sıkıntı oluşuyor. İşlemcinin macunu yeniledim. Bilgisayarımda virüs var mıdır? Virüs böyle FPS düşüşlerine neden olur mu? PC resetledikten sonra durum düzeliyor çünkü.

Sistemim
  • Intel i5 4460
  • MSI GTX 960 4 GB
  • WD 1 TB HDD
  • Zalman 600LX Power
  • Kingston HyperX 8 GB (2x4)
Son olarak bilgisayarımın darboğaz durumu veya donanımsal bir sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Çünkü bazen 1-2 gün sıkıntı olmuyor yüksek FPS alıyorum. Bazen ise çok düşük FPS alıyorum, PC resetlemek durumunda kalıyorum.

Biraz uzun oldu ama okuduğunuz ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

MSI Afterburner yazılımını kurup; belirttiğiniz oyunlardaki CPU ve GPU kullanımlarını bu yazılım ile kontrol eder misiniz?

Sonuçlar böyledir bir sıkıntı gözüküyor mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Butun 4460 larda bir sorun cikti sanirim intel eski islemcileri mi bozuyor acaba guncelleme ayagina satip i5 6500 gecmeni oneririm fiyatlar biraz daha duşmeden elden cikar iyi bir fiyata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…