Çözüldü Intel i5 4460 R9 280X Sistem macOS Sierra Düşük Performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ustadharak

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba, macOS Sierra sürümünde yaşadığım bir sorun var. Xcode'daki iOS emülatörü, PyCharm, Android Studio ve Microsoft Word macOS Sierra'da çok yavaş ve kasarak çalışıyor. Bu programların Windows sürümleri bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor. Ayrıca El Capitan'da bir sorun yoktu. Geekbench testinin sonucu Windows ile aynı.
  • İşlemci: Intel i5 4460
  • Anakart: ASUS H81-M Plus
  • Ekran Kartı: R9 280X

Bu konuda yardım edecek biri yok mu? 10.12.1 Public Beta kurmayı denedim, yabancı forumlarda dediğim tanıma uyan bir sorun görmedim. Windows denen iğrenç işletim sistemine bir daha dönmem. Daha önce yıllarca kullandığım Linux'a geçtim, Arch Linux kurdum, saatlerce zevkime göre düzenlemekle uğraştım ama Adobe programlarının olmaması, AMD için tam anlamıyla resmi sürücü olmaması gibi sorunlar yüzünden işimi göremiyorum. Tekrar OS X'e döneceğim. Android Studio ve PyCharm benim için önemli ama. Kullanılabilir durumda ama takılmalar gerçekten sinir bozucu. Eğer bir çözüm yoksa da, ne yapayım takıla takıla kullanacağım. İleride zaten MacBook alacağım direkt.

İlk olarak;
Sierra çok RAM tüketir, arkada Siri servisleri çalıştırır ve eğer iCloud seçeneklerinde Desktop ve Döküman aktif ise sistem yavaşlatır. Örnek olarak; Benim MacBook Pro 8GB RAM var ve iCloud açıkken sadece 3GB bu servis için harcıyor. Sistemin kendisi için ayırdığı RAM 4GB. Geriye kalan serbest RAM sadece 1gb idi. Bunu kapattığımda sistem normale döndü.
İkinci olarak;
Kullandığın uygulamalar Sierra için güncellenmediyse bu da bir sorun yaratabilir. Kullandığın uygulamaların güncel sürümlerini bekle. Ya da Sierra'nın güncellemelerini bekle. Apple zaten yakında güncelleme yayınlayacak.
Üçüncü olarak;
Eğer sistemin El Capitan ile performanslı çalışıyorsa, EL Capitan'a dönebilirsin. Zira Sierra ile arasındaki tek fark Siri ve bazı kullanıcı deneyimleri. Onun haricinde EL Capitan geçerli bir sistemdir.

Cevap için teşekkürler. Siri'nin yavaşlatabiliyor olması bana da mantıklı geldi. Yarın PyCharm kurup denerim. Uygulamaların kendisi ile alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum, çünkü aynı sorun Apple'ın geliştirdiği Xcode'da da aynen var. Siri'yi kapatmak işe yaramazsa El Capitan'a geçerim, hala imaj dosyasını silmedim.

PyCharm kurdum ve performans El Capitan ile aynı gibi. Sanırım tüm olay Siri ve iCloud ile alakalıymış. Yarın diğer uygulamalar ile de denerim.

Sanırım El Capitan'a zorunlu geçiş yapacağım. Sorunlar aynen devam ediyor, Premiere Pro'da video düzenlerken bilgisayar kağnı hızında çalışıyor. Hiç normal değil.

El Capitan'a döndüm. Sistem yağ gibi akıyor. Sorun tamamen Sierra'daymış.

27 Mart 2017 tarihli düzenleme:

Merhabalar, biraz geç olacak ama sorunun çözüldüğünü bildirmek isterim.

Sorun Sierra'da değil, uygulamalardaymış. Adobe uygulamaları CC 2017 sürümü ile El Capitan ile aynı akıcılıkta çalışmaya başladı. Microsoft Office de artık sorunsuz. Android Studio ve PyCharm gibi Intellij IDEA altyapısını kullanan IDE'ler birkaç gün önce yayınlanan Intellij IDEA 2017.1 sürümü ile kusursuz çalışmaya başladı. Xcode ne durumda bilmiyorum, muhtelemen o da düzelmiştir.

Forza macOS!

Sorunun çözüldüğüne çok sevindim. Bende Android Studio üzerinde çeşitli uygulamaların düzenlemesini yapıyordum. Soruna tam atlayacaktım ama çözdüğünü gördüm. Birde gariptir ki Adobe 2017 uygulamalarının Sierra'da bir tık fazla performansta olduğunu fark ettim. Özellikle Premier Pro'da export alırken. Neyse, sorunun çözüldüğüne sevindim. İyi forumlar dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…