Intel i5 4690K GTX 970 Sistem Yükseltme Önerisi

Samet Can

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, 2 sene önce yine buraya danışarak bir sistem toplamıştım. Ancak bir sürü yeni donanım çıkması ardından sistemimi tekrar kontrol etme gereksinimi duydum. Sistemim bu şekilde ne kadar süre dayanır ve yenilemek istersem nereden başlamalıyım? Sonuçta sürekli yeni donanımlar ve sürekli bu donanımı kullanan oyunlar çıkıyor. Yorumlarınızı bekliyorum, birilerinin yol göstermesine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
  • CPU - Intel i5 4690K
  • CPU FAN - Zalman CNPS11X
  • RAM - Corsair 8 GB (2x4 GB) LP Vengeance + 8 GB DDR3 1600 MHz = 16 GB
  • GPU - ASUS GTX 970 Strix OC Edition
  • CASE & PSU - Cooler Master HAF912 750 Watt (Kasaya dahil)
  • SSD - Samsung 850 EVO 120 GB
  • HDD - WD Caviar Blue 1 TB 7200 RPM
  • Monitor - Viewsonic VX2363SMHL-W

Sisteminiz hala performanslı, iş görür nitelikte. Bunun üstüne almaya değmesi için ciddi performans artışı gerekli. Bunun için de biraz sağlam bütçe gerekli. Şu an zaten GTX 1060'a yakın performansa sahipsiniz. GTX 1060 sahibi birinin onu satıp veya rafa kaldırıp GTX 1080 sistem toplaması pek mantıklı olmaz.

Şu an yapılabilecek şeyler:
  • Anakartınız destekliyorsa M.2 SATA SSD almak, (Anakart modeli belirtmelisiniz.)
  • 2K 144 Hz monitör almak, (İleride toplanacak sisteme yatırım amaçlı nitelikte.)
Komple satıp DDR4 sistem toplayacağınız için bu sisteme yapabilecek çok şey yok. Zaten üst seviye oyun bilgisayarı kategorisine giriyor diyebiliriz. FHD oyun deneyimi için yeterli düzeyde.

Bu sistem günümüz AAA oyunlarını çok rahat oynatır vaziyette. Neden insanlar böyle? Niye kendinizi ezik düşürmeye bu kadar meraklısınız. Şu adamlar, şunları almış. Bu adamlar, bunları almış. Sizi ilgilendirmesin. Sisteminiz gayet iyi, yenilenmeye ihtiyacı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…