İntel i5 4690k prime95 testi

Ahmet205

Hectopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul-Beylikdüzü
Daha fazla  
prime95 testi.png
Anakartım msı gamıng 5 ve işlemci soğutucum ise coolermaster hyper 212 evo 3,5 ghz normal değerinde prime95 testinde fotoğraftaki gibi bir sıcaklık kaydettim normalmidir.Birde oc genie ile 4 ghz'de prime95 testi ile aynı koşullarda 82-84 dereceler arasında oynuyor normalmidir. @Recep Baltaş

Eki Görüntüle 33183 Anakartım msı gamıng 5 ve işlemci soğutucum ise coolermaster hyper 212 evo 3,5 ghz normal değerinde prime95 testinde fotoğraftaki gibi bir sıcaklık kaydettim normalmidir.Birde oc genie ile 4 ghz'de prime95 testi ile aynı koşullarda 82-84 dereceler arasında oynuyor normalmidir. @Recep Baltaş
Yapman gereken şeyleri sıkıntısız yapabiliyorsan bu testlerin bir amacı yok bence :) Yapman gereken şeyleri sorunsuz bir şekilde yapabiliyor musun?

Öncelikle görselde gördüğüm kadarıyla 3,5GHZ standart frekans değerinde, boştayken 55 derecede takılıyor.
Otomatik OC
özelliğini kullanınca da yük altında 84 dereceye kadar çıkıyor.

Bu değerler normal değil. O sistemin standart frekans değerlerinde boşta 40-43, yük altında ise 60 dereceyi geçmemesi gerekir.
Aynı şekilde otomatik OC'li haliyle de yük altında 60 dereceyi geçmemesi gerekir çünkü otomatik mod voltaj artışı yapmaz. Ayrıca sistemin OC için gayet elverişli, soğutucun ve anakartın gayet iyi.

Bak, seninle aynı sorunu yaşayan bir arkadaş da konu açmıştı geçen günlerde. O da aseninle aynı sayılacak performanstaki bir soğutucuyu kullanıyor.
4690K İşlemci %80 Yükte 70 Derece Normal mi ?

Soğutucu montajı pek doğru yapılamadı galiba?

Hayır boştayken 55 derece değil 3,5 ghz'de prime95 testine soktuğumda 55 dereceyi gördüm fotograftaki gibi birde 4 ghz'de soktum prime95 testine 78-82 derecelerde oynuyor.Sistem ise boşta 35 derecede çalışıyor.Hatta 30 dereceye bile düştüğü oluyor. @BilgisayarKurdu

Son düzenleme:
Sizden istediğim 2 şey var, yaparsanız yardımcı olabilirim. Bana basit bir biçimde görseller ile ispatlayacaksınız.
CPU-Z programından işlemci frekans ve voltaj değerini göreyim.
Prime95 ile yarım saat kadar test edildiğini göreyim.
Ve AIDA64 ile sıcaklıkları göreyim.
Bunları tek bir pencerede birleştir ve 4GHZ frekans hızında teste soktuktan sonra bir ekran görüntüsü al.

Yukarıda alakasız bir ton fotoğraf var, pencereleri göreyim lütfen. 80 dereceye çıkması normal bir durum değil, çıkmaması gerekir.

Tam olarak istediğim şeyi yapmışsınız teşekkür ediyorum.

Sıcaklıkların 80 dereceye çıktığına inanmadığım için yaptırdım bu testi size. 4GHZ'de voltajda bir değişiklik olmadan 60 dereceye çıkmış ve bu çok doğal bir rakam. 3,5GHZ'de 55 dereceye çıkması da gayet orantılı ve doğal bir olay.

Şuan bir sıkıntı yok, aksine 4GHZ'de gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilirsiniz.
Benim anlamadığım nokta işlemcinin 80 dereceye çıkma olayıydı ve gördüğüm kadarıyla 80 dereceye çıkmıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı